Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 16, 2009

Zorgen over 'te klein plein' in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Stichting Pleinfestival krijgt de door haar gewenste discussie over de omvang van het toekomstige Marktplein in Kaatsheuvel.

De gemeenteraad heeft oog voor de zorgen van het bestuur. Volgens de stichting wordt het nieuwe plein te klein voor een evenement als het Pleinfestival. Burgemeester en wethouders menen dat er wel voldoende ruimte komt voor grote festiviteiten in het hart van het dorp.

Het bestuur van het Pleinfestival ziet het centrumplan 'Bruisend Dorpshart' als een bedreiging voor de toekomst van grote evenementen. Na de herinrichting van de Markt komt er straks een 'te klein' plein terug, vreest het. "En dan is er geen weg meer terug." De stichting bestrijdt dat haar bezwaar te laat is ingediend, zoals de gemeente stelt. De politiek toonde zich ook verbaasd over eerdere signalen van het college dat de stichting en gemeente op één lijn zaten. Dat blijkt dus niet zo. Burgemeester Luijendijk beloofde de communicatie en gevolgde procedure nog eens tegen het licht te houden.

In de raadsvergadering van 23 juli wordt het centrumplan besproken. Als de politiek er dan niet uit is, wordt de besluitvorming over de vakantie getild. De coalitie - CDA, Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand - wil graag voor de zomervakantie een besluit nemen, maar de oppositie verwacht dat meer tijd nodig is.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoezo plein te klein
moet het dan groter voor die ene keer per jaar dat het gebruikt wordt.

17 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home