Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 25, 2009

Pleinfestival laat Kaatsheuvel bruisen

Driedaags evenement trekt 30.000 bezoekers

De nieuwe voorzitter van het Pleinfestival Maurice van Boxtel staat op een afstandje te genieten van de kermis en het publiek dat massaal op vrijdagavond naar het Meezingfestijn is gekomen. “Het is een spannende dag. We hadden de benodigde vergunningen vanmiddag om twee uur pas binnen”, zegt hij opgelucht. Vooral Alle 13 Jaanke kreeg het duizendkoppige publiek op hun hand. Als Jos Ansems (samen met het publiek) uitgezongen is duiken meteen vrijwilligers het plein op om voorbereidingen te treffen voor de Tienerfestatie van zaterdagmiddag. Het evenement voor de jeugd start onder een stralende zon. Terwijl Ravinder Dinte Meeusen (5)een heuse hindernisbaan probeert te bedwingen, zijn vrijwilligers in het centrum al bezig met de stroomvoorzieningen voor de zondag. De sfeer op het plein is vrolijk. De jeugd vermaakt zich met spelletjes en het publiek geniet op het terras van optredens van ondermeer muziekschool De Heraut en Dansschool Lizan. Rond 19.30 zitten Jos van Best (77) en zijn vrouw Annie voor de 25e keer op hun vaste plaats op de tribune om de Taptoe te bekijken. Ook Harry Oerlemans (79) en zijn dochter Sandra heeft ze alle 25 gezien. “We zien elk jaar dezelfde mensen want het blijft mooi”, zegt Oerlemans, die ondanks de langdurige regenval een prachtige show voorgeschoteld krijgt. Positieve uitschieter bleek Adest Musica uit Sassenheim die zich met hun nieuwe show “De Musketeer” presenteerde als dé kanshebber voor de wereldtitel waar in juli op het W.M.C. in Kerkrade om gestreden gaat worden. Omdat het de laatste keer is dat de Taptoe in deze setting gehouden wordt (het plein gaat op de schop) had waarnemend burgemeester Wim Luijendijk voor elk korps een kei van het plein als aandenken. Om 23.00 uur, als Present Danger voor een vol marktplein begint te spelen is het gelukkig droog. Net als vorig jaar geeft de band een spetterend optreden. Door het prachtige weer trok de braderie zondag tienduizenden bezoekers. Vooral voor de carpaccio van 27 m2. die in de brandweerkazerne door Marco van Corstagne en zijn vrouw Sandra van “De Lakei” is bereidt trekt veel publiek. Het eerste portie gaat voor driehonderd euro weg. Op straat is het een wereld van contrasten. Zo staan de Kromme Noten in de Hoofdstraat Brandend Zand te spelen en wordt er op het marktplein geschaatst in het aangelegde winterpark. Op het plein waar optredens gegeven worden puilen de terrassen uit. Van Boxtel was zeer enthousiast over de 26e editie. “We gaan vanavond met de honderd vrijwilligers een glaasje op drinken. Dat hebben ze wel verdient”, klinkt het tevreden.

Bron Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

het was echt supergezellig!

25 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

met speciale dank aan Maurice van Boxtel en zijn team
Maurice bedankt jongen ga zo door Jan

25 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

kon het altijd maar zo gezellig zijn in kaatsheuvel......

26 mei, 2009  
Anonymous kees said...

dank je wel voor het verpesten van de kermis in loon op zand.

26 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Waarom hoor je de mensen van het pleinfestival niet over de 'concurrentie' van de kermis?
Mensen in Loon hebben het over een verpeste kermis, mensen in kaatsheuvel over een geslaagd pleinfestival.
Volgende keer maar richting kaatsheuvel dus kees? Daar lopen ze niet zo te klagen, maar zetten ze gewoon een goed evenement neer.

27 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

hahaha loon op zand!! 1 draaimolen

27 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home