Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 24, 2009

Verkeersinfarct bij de Efteling

LOON OP ZAND - Bezoekers van de Efteling zorgden vrijdag voor een verkeerschaos. Rond 10.00 uur stond de N261 vanuit zowel Loon op Zand als Waalwijk muurvast met een kilometerslange file. Sommige automobilisten kozen voor de parallelwegen: de Heideweg vanuit Loon op Zand en de Horst vanuit Waalwijk.

Die stonden binnen een kwartier ook bomvol. Bussen van Veolia, die via de parallelweg de file trachtten te omzeilen, liepen forse vertragingen op. Op de kruising bij het Eftelinghotel raakten twee automobilisten slaags. Een man wilde vanaf de alternatieve route linksaf richting Efteling. Dat is daar verboden en het werd hem door andere bestuurders ook niet in dank afgenomen.

De noodparkeerplaatsen van de Efteling waren tegen 13.00 uur helemaal vol. De gemeente sloot de Heideweg ter hoogte van Loon op Zand richting Efteling af.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

en alle kosten die dit met zich meebrengt komen voor de rekening van de efteling neem ik

24 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Deze anoniem is een echt sprookjes figuur je zou er kunnen gaan werken!!
Het zou toch interessant zijn om weer een gemeentelijke belastingheffing per bezoeker in te voeren er zijn mogelijkhedenm maar worden gemeenteraadsleden door diezelfde Efteling niet te veel in watten gelegd??
Ik blijf zo mijn twijfels houden!
Anderzijds is het misschien een idee om de Efteling te verplichten om op hele drukke dagen zelf opgeleide verkeersregelaars zowel op de Horst als nabij de Heikant/Busstation te plaatsen om verkeersstromen te reguleren.

24 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Zeur toch niet altijd zo op De Efteling, en zie eens een keer de voordelen van zo,n park in de gemeente.

24 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Efteling heeft vele voordelen maar ook wel enkel minpunten.
die mogen best eens opgelost worden.
Een fatsoenlijke kosten - baten analyse daar is niets mis mee!! Kwaliteit in de Efteling okee dan ook buiten de Efteling Daar komen verstandige zakenmensen en politici best wel uit!!

24 mei, 2009  
Anonymous jacky said...

waarom was juist speciaal vrijdag zo druk?
groet Jacky

24 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

De vrijdagen tussen een feestdag en een weekend in (koninginnedag,hemelvaart dit jaar)zijn altijd extra druk mits het weer goed is bij alle recreatiepar-ken/dierentuinen etc in o.m.Nederland. Dus let op!!!
Ook 2e pinksterdag (maandag a.s.) is al jaar en dag ook bij de Efteling mits het "PARK_"weer is extra druk! Dus zoek je rust????
Fiets richting DONGEN of naar de KLAI!!

25 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ik denk dat het de actie van de appie is geweest.

28 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home