Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 20, 2009

Sporthal Wetering mogelijk kleiner

Stichting onderzoekt toekomst complex in Loon op Zand.

LOON OP ZAND – Stichting Multifunctionele Centra (SMC) doet onderzoek naar een mogelijk forse verbouwing van sporthal- en cultureel centrum de Wetering in Loon op Zand. Het doel is om te komen tot een multifunctioneel centrum, dat afgestemd is op de dorpskern en de activiteiten. Dit stelt de directeur van het SMC, Wil van Amelsfoort.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de plannen voor een nieuwe sportcomplex aan de rand van Kaatsheuvel. Die plannen hebben ook gevolg voor het gebruik van de hal in Loon op Zand.„Dit is voor ons een uitgelezen kans om te kijken hoe we de Wetering efficiënter kunnen maken”, aldus van Amelsfoort. Volgens hem hebben alle Loonse sporters voldoende aan een kleinere sporthal. Alleen de zaalvoetballers en gebruikers uit Tilburg-Noord maken nu gebruik van de volledige hal. „Die zouden eventueel naar de nieuwe hal in Kaatsheuvel kunnen verhuizen waardoor de helft van de sporthal beschikbaar komt voor sociaal culturele activiteiten. Momenteel wordt bekeken of bij het gedeelte wat overblijft een verdiepingsvloer gelegd kan worden”.

De Wetering krijgt er dan 1.200 m2 sociaal culturele ruimte bij en kunnen de exploitatiekosten mogelijk omlaag. „In elke geval wordt het gebouw veel efficiënter”. Volgens de directeur is momenteel op de 4100 m2. begane grond van het complex geen enkele vergaderruimte te vinden. Door de sporthal gedeeltelijk om te bouwen en daar ruimte te creëren zou het SMC het voorste gedeelte van de Wetering af kunnen stoten. Het nieuwe gedeelte in de sporthal biedt genoeg plaats aan de bibliotheek, de heemkundekring en Sohia’s Vereeniging en de peuterspeelzaal. En er kunnen zelfs vergaderruimtes bijgebouwd worden.
Van Amelsfoort hoopt nog voor de vakantie te weten welke consequenties de uitkomsten van het onderzoek hebben

Maar eerst moet volgens hem duidelijk zijn wanneer er gestart wordt met de bouw van de nieuwe hal in Kaatsheuvel. „Hoe eerder de sporthal er staat, des te eerder we de Wetering aan kunnen pakken”. Van Amelsfoort verzekert dat er voor de Loonse verenigingen (behalve de zaalvoetballers) niets verandert. „Zelfs voor het nieuwjaarsconcert van Sophia’s Vereeniging blijft volgens hem voldoende ruimte over. Alleen de grote rommelmarkten zullen verdwijnen.
Het SMC is over het onderzoek in gesprek met de gemeente. Als het onderzoek is afgerond zullen de gebruikers van de Wetering op de hoogte worden gebracht

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

eerst de hogesteenweg afsluiten.
bijna geen supermarkt.
kermis tegelijk met het pleinfestival.
zaalvoetballers moetten maar in de werft gaan voetballen.

leuk om in loon op zand te wonwn.

21 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wie onderzoekt wat.En is het een onderzoekbureau dat verstand heeft van dat soort zaken.Of denkt Dhr van Amelsfoort de deskundige te zijn.Ik denk dat dit soort grote ingrepen een behoorlijke impact zullen hebben voor de Loonse bevolking,en zeker als de Hoge Steenweg gesloten gaat worden.

25 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home