Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 27, 2009

Veel banen in Loon door seizoensarbeid

Kaatsheuvel - De werkloosheid stijgt in Brabant in rap tempo, behalve in de gemeente Loon op Zand.

In april werden daar 68 werklozen minder geteld in vergelijking met maart dit jaar. Toen zochten 537 mensen een baan, tegenover 469 in april. Een daling van maar liefst 12,7 procent, blijkt uit de jongste gegevens van UWV Werkbedrijf, dat vanuit Waalwijk in deze regio actief is.

Volgens Lies van Bree, communicatieadviseur van UWV Werkbedrijf, komt de daling van het aantal werklozen vooral door het seizoenswerk. "De Efteling en de vele campings en terrassen zorgen voor extra werkgelegenheid in deze regio. Dat zie je ook in andere regio's waar veel toerisme is, zoals Den Bosch. In april zijn de eerste seizoensinvloeden al merkbaar. In september en oktober, als het seizoenswerk op zijn einde loopt, zal de werkloosheid in de regio weer stijgen."

In de gemeente Waalwijk blijft het aantal werklozen gelijk. Daar hebben 1159 mensen geen baan. Dat is 5,5 procent van de beroepsbevolking.

In de gemeente Heusden stijgt de werkloosheid het hardst, met 1,6 procent. In maart steeg het aantal werkzoekenden daar nog het minst in vergelijking met Waalwijk en Loon op Zand. Toch heeft Heusden met 4,9 procent nog steeds het laagste percentage werklozen.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Verheugd????
Beste webmaster, toen ik afgelopen week dit bericht las stond mij een "tegengestelde " berichtgeving in het geheugen!
Dat bleek waar!!!! op uw eigen site op 9 mei 2006 om 11.26 schreef u: AANTAL WERKLOZEN NEEMT SNEL TOE ! ! Deze informatie kwam toen van het UWV.
Nu is dat een bedrijf waar men nog nooit de handjes heeft laten wapperen : Je vraagt in december iets aan en je krijgt in Mei een voorlopige beslissing!!!!
Maar wat belangrijker is Is het aantal werklozen in onze gemeente werkelijk met 9 c.q.19 % gestegen Mnd/jr. en is dat laag t.o.v. de regio? of is er een telfout bij het UWV in de cijfertjes geslopen????

30 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home