Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 07, 2009

Recreatie Brabant in vrije val

TILBURG - Het Brabants toerisme is in een vrije val terecht gekomen. Toeristen boekten in 2008 in de provincie ruim een miljoen minder overnachtingen dan in 2007. Ook hielden ze de hand weer meer op de knip. De inkomsten daalden met ruim vijf procent tot 260 miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers van vrijetijdsorganisatie Uit in Brabant. De organisatie is geschrokken van het resultaat en werkt aan een plan om het tij te keren in de sector met 80.000 banen. Onder meer themabijeenkomsten waar ondernemers uit de vrijetijdssector samen nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen zouden de val moeten stoppen. Daarnaast komt er een website met ál het Brabantse vrijetijdsaanbod.

Commentaar: Dit bericht is natuurlijk slecht voor de gemeente Loon op Zand en de Efteling, die al haar pijlen richt op toerisne en recreatie.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Is dit puur een brabantse aangelegenheid of is de daling landelijk? Maakt nogal een verschil lijkt me.

08 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Alweer een web-site.
hoe wordt de input daarvoor aangeleverd?

08 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home