Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 31, 2009

Drukke Eikendijk moet snel veiliger

Kaatsheuvel – De Eikendijk tussen Kaatsheuvel en Waalwijk-Zuid moet snel veiliger worden voor het vele fietsverkeer van en naar de sportverenigingen. De gemeente Loon op Zand wil de weg in het najaar op de schop nemen. Om de schelheid omlaag te krijgen, moeten er verkeersdrempels en plateaus komen. Verder gaat het plan uit van de aanleg van fietssuggestiestroken. Ook is een uitbreiding van het parkeerterrein bij sportpark Eikendijk in beeld. Voor de plannen wil het college 150.000 euro beschikbaar stellen. Degemeenteraad neemt in oktober een definitief besluit over deze plannen.

Sportclubs en politiek dringen al een tijd aan op een snelle aanpak van Eikendijk. Op de weg fietst veel sportende jeugd, maar ook nogal wat autoverkeer maakt gebruik van deze route. Vaak rijden de auto’s te hard. De aanleg van een vrijliggend fietspad lijkt niet haalbaar, stelt wethouder Jacques Broeders. Daarom wordt gekozen voor andere maatregelen om de snelheid te remmen. “We gaan met de verenigingen in gesprek over de werkzaamheden”, aldus Broeders. “Want ze moeten uiteraard wel bereikbaar blijven voor al de sportende leden”. Er liggen volgens Broeders kansen om het grote parkeerterrein bij het spotpark nog wat uit te breiden. Paaltjes moeten dan voorkomen dat de mensen nog langer hun auto in de berm zetten.

4 Comments:

Blogger roofvogel said...

Kan dit niet eenvoudiger?? Waarom geen knip gemaakt metteen na de oprit voor de Eikendijk(sportpark)
Dan ben je al dat sluipverkeer kwijt van de Campings naar Waalwijk! De andere maatregelen kunnen dan zeer eenvoudig worden aangepakt!

31 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Maak er een voor motorvoertuigen een doodlopende weg van die tot de ingang van het sportpark loopt. Laat fietsers dan wel helemaal van de route gebruik maken om in Waalwijk te kunnen komen. Dan is dit probleem helemaal opgelost en lijkt me deze manier ook goedkoper te realiseren.

01 augustus, 2009  
Anonymous Beu said...

Verzoekje : wie vangt hopelijk roofvogel en snoert hem eindelijk eens voorgoed de bek ?

01 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wel een goede zet naar aanloop van de vekiezingen want daar vallen zieltjes te winnen.

03 augustus, 2009  

Een reactie posten

<< Home