Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juli 05, 2009

Lintje voor hoofdman Van Riel

LOON OP ZAND - De Loonse gepensioneerde dierenarts Jan van Riel (67) is zaterdag onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Dat gebeurde tijdens de viering van het jubileumfeest van het 225 jaar oude Gilde Sint Ambrosius, waarvan hij sinds 1984 hoofdman is.

Van Riel heeft zich tijdens zijn 25-jarig hoofdmanschap op allerlei terreinen verdienstelijk gemaakt voor het gilde. Zo heeft hij onder meer drie Kringgildefeesten mee georganiseerd en was hij een van de drijvende krachten achter het realiseren van het volwaardig lidmaatschap voor vrouwen. Verder was hij van 1970 tot 2007 bestuurslid van het Dierenasiel Tilburg. En ook is Jan van Riel al vele jaren actief voor de landelijke Vereniging het Brandrode Rund. Het lintje werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Wim Luijendijk,

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

de lintjes vliegen de pan uit in de gemeente. Het is ook een hele prestatie het organiseren van 3 Kringgildefeeten, daar val je toch van achterover. Wie volgt ?

05 juli, 2009  
Anonymous Bart said...

Cynisch hoor!

De beste man heeft zijn lintje echt wel verdiend in zijn functie als hoofdman (enorm veel o.a. m.b.t. jeugdleden en vrouwen), voor het Brandrode Rund (het rund weer terug gebracht in de natuur) en het dierenasiel (stond bijv. aan de basis van het huidige dierenasiel in Tilburg).

Een zeer terechte onderscheiding! Gefeliciteerd.

06 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Cynisch bedoeld of niet ik zeg gewoon wat ik op straat hoor, dat er zo maar lintjes gegeven worden
de laatste tijd en het lijkt wel dat men een inhaalslag aan het maken is.Ik neem aan dat Hoofdman bij een gilde een zware taak is.

06 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home