Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 04, 2009

Tijd dringt voor St.Jan

Gemeente dubt over tonnen subsidie voor kerk in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Parochie Kaatsheuvel is nog hard op zoek naar geld voor de grote reatauratie van de St. Janskerk in Kaatsheuvel. Bij de gemeente Loon op Zand ligt een subsidieverzoek van zo’n 357.000 euro.

Volgens wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen)hecht de gemeente veel waarde aan de beeldbepalende kerk. “We kijken serieus naar dit verzoek, zonder nu al harde toezeggingen te kunnen doen”. De tijd dringt want de Kaatsheuvelse kerk moet eind 2011 gerestaureerd zij. Lukt dat niet, dan dreigt de provinciale subsidie van 1.6 miljoen euro voor de restauratie te vervallen. Het parochiebestuur heeft daarom bij de politiek en het college aan de bel getrokken.

Eind vorig jaar werd het kerkbestuur verrast met een flnke bijdrage van de provincie van 1.6 miljoen. Nu is de gemeente gevraagd een bedrag van 357.000 euro voor haar rekening te nemen. De rest van de kosten, zo’, vijf ton moet de parochie zelf op tafel zien te krijgen door ondermeer sponsors, giften en subsidies. Het parochiebestuur verkeert nog wel even in onzekerheid. Het wordt waarschijnlijk pas in het najaar tijdens de begrotingsbehandeling pas duidelijk of de gemeente over de brug komt.

Diverse partijen hebben al aangegeven de kerk heel belangrijk te vinden voor Kaatsheuvel, niet alleen als beeldbepalend monument, maar ook als ontmoetingsplek en bezienswaardigheid. “Het wordt niet eenvoudig” aldus Christ van Wezel. Maar ik heb er vertrouwen in dat het geld er komt.”

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

dat kan men dus vergeten.
we kunnen dat geld wel ergens ander voor gebruiken.

04 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

afbreken?

04 juli, 2009  
Anonymous Piet Eljiah said...

Wat een vreemde reacties, een dieptepunt en respectloos, weet niet waar deze provocaties voor nodig zijn maar ze beledigen vooral zichzelf, kerk is veel belangrijker dan hun mening .

05 juli, 2009  
Blogger roofvogel said...

Ik bespeur hier traagheid bij zowel Gemeente als het kerkbestuur;
Toen men vorig jaar die subsidie kreeg was er door het kerkbestuur (en ook de gemeente??) ver daarvoor een aanvraag gedaan! Zoiets (1,6 miljoen) komt niet als een " onverwacht" lot van de loterij uit de lucht vallen!! Op het moment dat men een aanvraag weg doet zijn ruwweg de consequenties bij toedeling bekend!
Waarom dan afwachten op het moment van aanvraag?? Zet dan de hele Trein in beweging ook het verwerven van sponsorgelden!!! Als een subsidie wat langer wegblijft kunnen deze immers minimaal op een (Nederlandse) bank gezet worden!!! en bij realisering van de subsidie kunnen de laatste vlekjes weggewerkt worden!!
Maar nu krijg ik toch de indruk dat Beide besturen eerst de voorkeur geven aan indutten en slapen !!

05 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hopelijk komt het toch nog goed want de kerk is te mooi en te beeld bepalend en verder wil ik nog kwijt dat ook ik kritisch ben maar men moet er niet op uit zijn om andere mensen te kwetsen en of te beledigen.

07 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home