Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 02, 2009

‘Valse haaientanden levensgevaarlijk’

Ophef rond tekenen van valse haaientanden bij oversteek Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Wie rekent er nu op valse haaientanden op de weg? Bij politie en gemeente Loon op Zand nemen ze de zaak hoog op. Bij een fietsoversteekplaats aan de Bevrijdingsweg in Kaatsheuvel zijn onlangs valse haaientanden op de weg getekend, zodat het leek dat de fietsers voorrang hadden op het autoverkeer. Volgens de gemeente zorgde dat voor een levensgevaarlijke situatie. De haaientanden zijn inmiddels verwijderd en bij de politie is aangifte gedaan. Wethouder Jacques Broeders spreekt van haast crimineel gedrag. “Deze overlaten moeten echt zwaar vervolgd worden. Deze actie had echt catastrofaal kunnen aflopen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. De haaientanden zijn vermoedelijk in het weekeinde aangebracht. “Als de dader gepakt wordt wacht hem niet alleen een straf voor het bekladden van e weg, maar ook nog in het gevaar brengen van het verkeer op deze plek”, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: BD Auteur: MK

5 Comments:

Anonymous Lennard Alink (VVN) said...

Deze actie is onbegrijpelijk. Het is bekend dat deze locatie weleens ongevallen gebeuren maar om dan op deze manier "eigen rechter" te gaan spelen is te absurd voor woorden.

Met deze actie komt de verkeersveiligheid ernstig in het geding. Gelukkig is het snel opgemerkt door de gemeente. Je moet er toch niet aan denken dat hierdoor nog meer ongevallen waren gebeurt.

De Bevrijdingsweg is nu eenmaal een voorrangsweg. Dat houdt gewoon in dat alle voetgangers, fietsers en bromfietsers voorrang moeten verlenen.

02 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Aan de andere kant is er wel weer aandacht voor deze verkeerssituatie. Er fietsen heel veel scholieren, en natuurlijk moeten die ook gwn opletten en voorrang verlenen, maar ik kan me voorstellen dat ze minder goed opletten omdat ze lekker aan het kletsen zijn ed. Dat er de laatste tijd niets meer gebeurd is daar...

Maar de manier waarop aandacht gevraagd is, is natuurlijk wel erg ondoordacht en erg gevaarlijk!

02 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Deze situatie is wel enig sinds te verbeteren door de fietspad vanuit sprang 10 meter om te leggen zo dat men niet recht door rijd maar eerst een bochtje moet maken. Vanuit kaatsheuvel is dit ook het geval, dit bevorderd dat je eerst moet afremmen voor de bocht waardoor je ook beter uit kijkt en makkelijker stopt

02 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Niet zo'n ruige praat Broeders van gemeentebelangen.Jullie hebben zelf gezorgd voor die onveilige situatie op de bevrijdingsweg!!!
Was maar in Vught gebleven met jouw grote woorden en geen daadkracht!

02 juli, 2009  
Anonymous ar said...

in heel kaatsheuvel liggen drempels, zelfs in het buitengebied waar geen gevaar is . Maar kunnen de heren nu niet bedenken om een meter 10 voor die oversteekplaats een drempel te leggen en dan wel aan weerszijde.

10 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home