Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 01, 2009

"Geen ozb-verhoging nodig"

LOON OP ZAND – De discussie over een extra verhoging van de onroerend zaak belasting (ozb) barst nu al los in de gemeente Loon op Zand. Volgens de grootste coalitiepartij Gemeentebelangen hoeft deze belasting helemaal niet omhoog, en is Loon op Zand een financieel zeer robuuste en gezonde gemeente.

Burgemeester en wethouders hebben juist voorgesteld de ozb met zo’n zeven procent te laten stijgen. Het Loonse college noemt de belastingverhoging onontkoombaar, vooral nu de gemeente in financieel zwaar weer verkeert.

Gemeentebelangen heeft alvast een voorschot gegeven op de discussie over de kadernota van komende donderdag. Raadslid Kees Span heeft zich in de financiële cijfers van de gemeente Loon op Zand verdiept. Zijn conclusie is heel anders dan die van het college. Burgemeester en wethouders schetsten eerder een somber beeld van de financiële situatie van Loon op Zand. Flinke bezuinigingen en een verhoging van de ozb-verhoging zijn noodzakelijk, aldus het college.

Span spreekt na een ‘bedrijfskundige berekening’ van een financiële gezonde situatie, en wijst daarbij ook op de bezittingen van het grondbedrijf. Volgens Gemeentebelangen moet Loon op Zand meer uit gaan dragen dat ze een financieel zeer robuuste gemeente is. „We nodigen het college uit om ozb-verhogingsvoorstellen. tot ver in de toekomst niet meer als optie te beschouwen” aldus Span.

Wethouder Hans Waijers (CDA, financiën), concludeert dat Span en de financiële afdeling van de gemeente niet op dezelfde golflengte zitten. „Daar moeten we nog eens goed met elkaar over praten.” Het college vindt een bescheiden verhoging van de ozb goed verdedigbaar, ook omdat de „mensen daar echt iets voor terug krijgen,” stelt het. De andere politieke partijen spreken zich donderdag uit over een eventuele ozb-verhoging.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Vraag me toch af wat we er voor terug krijgen.

01 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Complimenten voor jou Kees!!
Het verhaal van Wayers over golflengte is weer zo'n typisch lul verhaal van de gemeente.
1 en 1 is tocht twee!

01 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Er is geen een persoon in de gemeenteraad die zo integer is als Hans Waijers en maatschappelijk gezien heeft hij die baan als wethouder helemaal niet nodig ,dus vind ik het heel knap dat hij zijn nek durft uit te steken in dit wespennest, waar men graag met de ellebogen werkt en menig lid van de raad is niet bij machte een raadsstuk goed te lezen.

01 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Natuurlijk zijn raadsstukken nauwelijks of niet te lezen;dat komt doordat ambtenaren er een eigen taalgebruik op nahouden!! Leer ambtenaren de nederlandse taal te gebruiken i.p.v ambtenaren taal.

01 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home