Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 01, 2009

Gemeentebelangen neemt wethouder Hans Waijers onder vuur

KAATSHEUVEL De Loonse wethouder Hans Waijers (CDA, financiën) is stevig aan de tand gevoeld door coalitiepartij Gemeentebelangen (GB). De partij is de schrik om het hart geslagen door de onverwacht hoge voorbereidingskosten van het project Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Raadslid Loes Heijs (Gemeentebelangen) hengelde naar excuses van Waijers, nu de politiek zo laat met deze extra kosten geconfronteerd is. Haar kritische betoog aan het adres van de Loonse wethouder viel verkeerd bij coalitiepartner CDA.

„Het irriteert me enorm dat Gemeentebelangen haar pijlen nu op één persoon richt”, aldus Herman van Gulik (CDA). Volgens hem heeft zijn partijgenoot Hans Waijers niet alleen de regie in handen bij het mega-project Bruisend Dorpshart.

De gemeente Loon op Zand gaf vorig jaar ruim 1 miljoen euro uit voor het uitwerken en aanbesteden van het project Bruisend Dorpshart: 315.000 euro meer dan begroot. De plannen voor een nieuw levendig centrum in Kaatsheuvel bleken zeer complex, en de inhuur van externe deskundigen was nodig. De gemeenteraad ging maandagavond morrend akkoord met dat extra geld dat al uitgegeven was. Dezelfde avond moest de politiek ook al ja zeggen tegen een aanvullend krediet van 237.000 euro voor het nieuwe Afvalstoffenplan.

Het Loonse college wil dit soort onverwachte overschrijdingen in de toekomst voorkomen. Daarom wordt gewerkt aan een ‘projectmatige aanpak en een nieuw financieel systeem’ om meer overzicht bij grote projecten te houden. Alle partijen dringen daar ook sterk op aan.

Coalitiepartij Gemeentebelangen nam wethouder Waijers flink onder vuur. Volgens de fractie is het toch merkwaardig dat een wethouder Financiën geen duidelijk inzicht kan verschaffen in de financiële cijfers rond het Bruisend Dorpshart. „Dat moet hij zich toch aantrekken”, stelde Heijs. Ze sprak van een ‘interne soap’ als het om alle cijfers en getallen rond het Dorpshart gaat. Volgens de wethouder heeft hij steeds bovenop het project gezeten, en van de zijlijn geprobeerd de zaken goed te sturen. „Natuurlijk betreurt het college de overschrijding.” Wel past het extra benodigde krediet binnen het totale budget aan plankosten, benadrukt Waijers.

BD/MK

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wel makkelijk dat je dan het geld bij de burger kan halen.Waar kan ik naar toe als ik mijn budget overschrijd.

01 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

schuldhulpverlening

01 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home