Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 27, 2009

Toekomst bloemenkar onzeker



Kaatsheuvel – Burgemeester en wethouders van Loon op Zand neemt dinsdag een besluit of de standplaatsvergunning voor Wendy’s Bloemenkar verlengd wordt. Door de gemeente is vergunning afgegeven tot 1 augustus. Het stalletje zorgde vorig weekend voor behoorlijk wat commotie bij de winkeliers van de Jumbo. Volgens wethouder Wim Aussems ontbreekt het Loon op Zand aan een standplaatsvergunningenbeleid en kan daarom de gemeente niemand een vergunning weigeren. Volgens de wethouder gaat hij daar hard aan werken. Als het beleid er is kan de gemeente bepalen hoeveel stalletjes er in het gebied mogen staan. Maar de gemeente mag zich dan nog steeds niet bemoeien met het concurrentiebeding. “We zullen toch wel zoveel als mogelijk kijken of de aanvraag past in het aanbod van de winkels”. Het lijkt er overigens wel op dat de gemeente de kant kiest van de 'grote' ondernemers. Volgens Wendy zou de burgemeester vrijdagmiddag gezegd hebben dat ze niet te hard moest rekenen op verlenging van de vergunning.

BD/JG

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Waar ontbreekt het bij de gemeente Loon op Zand nu niet aan er is n.l helemaal geen beleid.De beste stuurlui staan aan de wal maar zo een draaikont als die Aussems die overal vooraan staat en helemaal geen visie heeft daar zitten de mensen ook niet op te wachten en die burgemeester hobbelt er maar achteraan en ik hoop dat we daar ook niet mee verder hoeven want de gemeente gaat er bestuurlijk gezien hard op achteruit.Mooi praten met de uitbaters van het bloemenstalletje en bij voorbaat meegaan met Jumbo.

27 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hopelijk herziet de burgemeester zijn mening dan, want de bloemenstal is een aanwinst voor het winkelcentrum. Iedere keer als ik er langskom zie ik er klanten en dat zegt toch dat er vraag is naar goede bloemen met een uitstekende prijs!

27 juni, 2009  
Anonymous Gerard said...

Natuurlijk, zolang CDA en GB in het college zitten zal het belang van de grote middenstand altijd prevaleren boven kleine zelfstandigen die zo proberen hun hoofd boven water te houden inplaats van aanspraak te maken op gemeenschapsgeld.

27 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

vooral gemeentebelangen dus let staks goed op als er gestemd moet worden

27 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

wat zijn jullie zeurpieten zeg,laat de jumbo met wendy uit vechten

27 juni, 2009  
Anonymous Henk said...

Wat valt er uit te vechten, dit is bij voorbaat een oneerlijke strijd , klein duimpje tegen de grote reus , snap niet goed waarom wij zeurpieten zijn , jij bent zelf kleurloos zul je bedoelen.

Leve Wendy!

27 juni, 2009  
Anonymous Janimo said...

Volgens mij had de Jumbo de eerste slag al gewonnen, want zat er niet een bloemist in de Hoofdpoort !

28 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

tjonge jonge zeg,net of de jumbo daar onder lijdt.Bahbah ze draaien als de beste en zitten dan te zeiken over een bloemenstal.

Hopelijk mag ze blijven staan!!

28 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik gun iedereen zijn handel maar de markt is er voor de marktkramen.
Er staat zeker nog een pandje te huur voor Wendy's bloemenwinkeltje.
Of durft Wendy de eerlijke concurentie niet aan met alle bloemenwinkels in Kaatsheuvel?

30 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Beste anoniem van 30 juni...

Is het niet ieders vrije keus om ervoor te kiezen om een winkel of kraampje te beginnen? Het heeft niets met durf te maken,maar met de manier waarop je wilt ondernemen. Wendy wil twee dagen per week bloemen verkopen, nogal logisch dat ze dan geen pand gaat huren!

01 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als de gemeente nu de vergunning al verleent heeft,hoe komt het dan dat de betreffende persoon er niets van hoort.

07 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home