Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 23, 2009

Grote jongens van Hoofdpoort ruziën om bloemenstalletje


Wendy's Bloemenstalletje


Verkoop bloemen in Kaatsheuvel leidt tot discussie vol emoties

Kaatsheuvel – Sinds vijf weken staat er tot grote ergernis van winkeliers van de Hoofdpoort een Wendy’s Bloemenkar, een bloemenstalletje op het parkeerterrein voor de Action. “We hebben vijf weken geleden de lang verwachte vergunning gekregen, maar de Jumbo wil ons kapot maken”, vertelt Wendy Maton (29).

De ondernemers van de Hoofdpoort denken er echter anders over: “Wij betalen voor binnen een stevige huurprijs en deze mensen halen op vrijdag en zaterdag de krenten uit onze pap. Op maandag en dinsdag zie je ze niet”, aldus Wout Huijbregts van Jumbo. Zijn collega Ron van den Broek van Bakke Bart is het met hem eens. “Wij geven nu zelfs kortingbonnen op bloemen van Jumbo”.

Tot voor afgelopen zaterdag kwam volgens Wendy het personeel van de Jumbo haar prijzen noteren en fotograferen. “Ze doken steeds onder onze prijzen”. Afgelopen zaterdag plaatste Jumbo echter tot ieders verbazing ook een bloemenstalletje op het parkeerterrein van de Hoofdpoort. Op de vraag of het bedrijf o daar een vergunning voor had reageerde de bedrijfsleider: “We staan op eigen terrein.” Een toevallige passant weet dat volgens de APV, Jumbo een standplaatsvergunning moet hebben. “Dan gaan we gewoon binnen bij de ingang staan”, reageert de bedrijfsleider van Jumbo.

Volgens Wendy, heeft haar partner een gesprek gehad met de bedrijfsleider van Jumbo. “Het gesprek begon aanvankelijk vriendelijk, maar eindigde zeer vijandig. “Al moeten we onze bloemen voor één euro verkopen; we willen jullie hier weg hebben”, zou de bedrijfsleider van Jumbo gezegd hebben . Volgens Maton is deze oorlog tegen zo’n gigant nooit te winnen. “Maar we houden vol en proberen een klantenkring op te bouwen”.

Intussen is de politie gearriveerd. Na een onderzoekje vertrekken ze weer. Volgens haar is het een civiele zaak. De bedrijfsleider van Jumbo vindt dat de gemeente een cruciale fout heeft gemaakt door vergunning te verlenen voor een bloemenkraam. “Er is behoefte aan een oliebollen- of viskraam. Nu gaat de gemeente een vergunning afgeven aan een concurrent”. Volgens Huijbergts heeft Jumbo een laagste prijsgarantie. “Daarom houden wij de prijzen van de concurrenten in de gaten”.

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, EZ) laat desgevraagd weten dat deze zaak hem zorgen baart. De wethouder heeft de zaak ambtelijk al uitgezet en wil vandaag tijdens de collegevergadering voor 100% helderheid hebben over het geheel. “Met name voor vrijdag moet alles helder zijn voor de betrokkenen, omdat de kraam dan weer op die plaats zal staan, zo ik nu aanneem”.

26 Comments:

Anonymous Lennard Alink said...

De gemeente mag zich niet bemoeien met concurrentie. In de APV staan de weigeringsgronden genoemd (bestemmingsplan en welstand). Verder geldt het artikel 1.8 van de APV als algemene weigeringsgronden.

Wanneer daaraan voldaan wordt moet een dergelijke vergunning gewoon verleend worden.

Overigens, voor zover bij mij bekend mag de gemeente zich niet bemoeien met branchering en concurrentie.

23 juni, 2009  
Anonymous Henk said...

Ze hebben geen recht van spreken en zijn vooral veel te duur met de absurd hoge prijzen die ze hanteren ,de consument maakt zelf wel uit bij wie ze kopen , bij de goedkoopste , laat ze elkaar maar kapot concurreren , prijzen nu meteen omlaag en vooral geen alleenheerschappij meer .

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Eens.

23 juni, 2009  
Anonymous Jacky Smit said...

@ anoniem met wie ben je het eens dan?

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hoi ik ben het eens met de jumbo,hun moeten vaste lasten betalen voor de huurprijs

het bloemenkraampje behoort ergens anders te gaan staan niet bij de winkels,vindt het fijn dat er een goedkoop bloemenkraampje komt maar dat op een andere plaats,ik noem bv maar de maktplein of zo of daar achter bij de oude aldi zijn plekken genoeg

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De Jumbo wil ze weg concurreren om vervolgens weer veel te veel voor hun bloemen te vragen.
Dat ze de currurrentie aangaan met de Albert Hein, dat snap ik, maar een bloemenstal?!
En wat Bakker Bart nu helemaal te zeiken heeft snap ik helemaal niet.
Goed te lezen dat Wim Aussems het probleem serieus neemt.

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Mooie stal, ik zal vrijdag eens om een bloemetje gaan!

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wat een kinderachtige reactie van Jumbo,laat die mensen op een eerlijke manier hun boterham verdienen en ga de strijd aan v.w.b. prijs-kwaliteitsverhouding maar ga geen misbruik maken van macht om de grootste te zijn en zo andere mensen het werken onmogelijk te maken.Ga verder de strijd aan met A.H want daar heeft de consument wat aan en stop met het ondernemertje pesten en gedraag je niet als een Nuts bedrijf.

23 juni, 2009  
Anonymous Bart Gossen said...

Zowel Lennard als Henk zeggen hetzelfde en ik sluit me daarbij volledig aan. Daarbij; het kraampje wist toch waar ze zouden gaan staan en de laagste prijsgarantie was toch bekend.

23 juni, 2009  
Blogger roofvogel said...

Zeg het met bloemen!!!

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Lennard ,ook een ambtenaar zeker.
wat een woord zeg branchering.

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Laat die bloemen kar van Wendy gewoon staan.. Als ze ergens anders een vergunning krijgen zitten ze daar ook vast met concurenten. En een groot bedrijf als Jumbo gaat echt niet kapot van 1 of 2 bloementjes minder.. De mensen die vast bij de Jumbo komen zullen daar ook blijven komen. En Wendy zal ook haar vaste klanten behouden, net zoals de Jumbo..

IK VIND HET BELACHELIJK!

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Leuk een bloemenstalletje achter de Jumbo , goed dat ik dat nu weet daar ga ik vrijdag een mooi bosje bloemen halen.
En de Jumbo ... proef ik ietwat irritatie nu steeds meer klanten de weg naar Albert Hein vinden ?
Zondebok : een klein bloemen-stalletje... zielig hoor !!!

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Bakker Bart denkt: Ik praat maar mee met de Jumbo, anders hebben ze straks nog een broodkar van de Jumbo voor hun deur..

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

och mensen moeten altijd wat te zeuren hebben,we hebben een hema en bij de hema hoort hemaworst bij.ja weet je wat het ergste ze mogen geen warme worsten verkopen voor de jumbo enz,nou belachelijk gewoon

bij de hema hoort gebak en warme worst van de hema,nee hier mag niks tilburg waalwijk oosterhout alles warm van de hema wat hebben we hier
en dat gezeik over een bloemen kraam kom op,gemeente waar zijn jullie mee bezig

23 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De gemeente klaagt niet, de winkeliers van de Hoofdpoort. De gemeente heeft naar ik begrijp de vergunning afgegeven voor het bloemenstalletje

23 juni, 2009  
Blogger Remon said...

Jumbo moet gewoon hun ding doen waar ze 20 jaar geleden voor bedoelt waren!! produkten verkopen die je vroeger niet haalde bij de bakker,slager,groenteman of bloemist tegenwoordig willen zo overal het alleenrecht.Remon

23 juni, 2009  
Blogger peter said...

Ik snap het wel.
Op vrijdag en zaterdag moeten de winkeliers de andere dagen van de week goedmaken.
Als er dan een kraam de omzet komt weghalen is dit niet goed.
De gemeente heeft hier niet goed aan gedaan.
We hebben een mark voor dit soort kramen.
Maar nee denkt de gemeente laat die markt kraam houder het maar uitzoeken als wij de euro"s maar krijgen.

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dat de Jumbo ook bloemen verkoopt is prima, maar ze moeten wel een beetje tegen concurrentie kunnen. En wat ik las over die laagste prijsgarantie lijkt me vreemd want de boeketten van Wendy's bloemenkar zijn niet volledig identiek aan die van de Jumbo,dus vergelijken ze ook nog eens appels met peren. Klanten van de Jumbo zullen hun geld echt niet terugkrijgen als de bloemen van Wendy's bloemenkar net wat voordeliger zijn. Dat bakkerij Bart zich er nu ook mee bemoeit vind ik helemaal belachelijk, het is pure afgunst van hun kant. Het argument dat zij een veel hogere huurprijs moet betalen getuigt van een tunnelvisie. Kosten en inkomsten lijken mij naar verhouding te zijn. Daarnaast heeft toch niemand Bakkerij Bart gedwongen om in de Hoofdpoort te gaan zitten, dus hebben ze geen enkel recht om in deze slachtofferrol te kruipen. Het is één grote heisa om niets! Laat die mensen van Wendy's bloemenkar hun bloemetjes verkopen en dan maakt de klant zelf wel uit waar deze ze gaat halen. Ik hoop in ieder geval dat ze zich niet weg laten pesten en dat ze er nog heel lang staan. Ik heb er laatst een enorme bos bloemen gehaald voor maar 10 euro en die hebben 2,5 week gestaan! Dat is pas kwaliteit...en Jumbo, ik ga voortaan naar Albert Heijn en wie weet volgen er wel meer mensen...en dan maken jullie zelf maar uit wat het vervelendst is!

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben al een paar keer bij Wendy`s Bloemenkar geweest en hoor veel mensen zeggen dat de bloemenkram een aanwinst voor Kaatsheuvel is. Wendy en ook je vriend ik hoop nog lang van je bloemetjes te gnieten.Veel succes.

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ik ga er morgen bloemen halen dankzij dit bericht :D

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind ook dat Jumbo gewoon lekker pakjes boter moet blijven verkopen en Wendy lekker haar mooie bloemen!
Ze hebben er hard voor gewerkt en het is erg jammer dat Jumbo zo een strijd met hun aangaat!

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

waarpm krijgen nieuwe ondernemers gewoon geen kans hier en worden ze altijd kappot gemaakt kijk naar totaal gemak en de dropin!
dropin gaat kijken wat hun verkopen en gaat het dan ook verkopen goedkoper.

jumbo moet niet zijken er zijn zoveel bloemen winkels geweest.
en als het markt is gaan ze daar toch ook niet kijken zodat ze zelf goedkoper zijn.

jumbo is nou eenmaal te duur en mooie bloemen zijn het ook niet.
ze zijn zo kappot .

wendy mmoet blijven ze gaan veel langer mee die bloemen van haar!
en zijn mooier en goedkoper.


ZEIK NIET JUMBO!!

25 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Vandaag staat Wendy's bloemenkar er weer en hopelijk nu zonder lastig gevallen te worden!

26 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

heb er vandaag een prachtige bos gekocht! en werd deskundig en vriendelijk geholpen. heel veel succes en volhouden!!
carolien

26 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wendy's bloemenkar is een aanwinst voor het centrum!

27 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home