Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 19, 2009

‘Zaak rond maneges is schrijnend’

KAATSHEUVEL – De Nationale Om¬budsman dringt er bij de gemeente Loon op Zand en de Kaatsheuvelse manegehouder Walter Pullens op aan de strijdbijl te begraven, en via gezamenlijk overleg nieuwe rechtszaken te voorkomen. Pullens stuurt aan op een schadevergoeding voor de ‘jarenlang falende aanpak’ van illegale paardenhouderijen in de gemeente. Die oneerlijke concurrentie heeft bij hem tot grote financiële en emotionele schade geleid, stelt hij.

De Nationale Ombudsman heeft zich op verzoek van Pullens in het Loonse paardendossier verdiept. De woordvoerder van de Ombudsman spreekt van een ‘schrijnende zaak’. „ Al in 1997 kwam het eerste verzoek om handhaving van de regels voor paardenhouderijen”, stelt hij. „We zijn nu ruim twaalf jaar verder.” De lange discussies en onduidelijkheid over handhaving spelen volgens hem in meer ge¬meenten. „We zijn daar nu ook een groot onderzoek naar aan het doen. Het dossier Pullens is wel tekend hoe zulke procedures kunnen lopen.” Binnenkort krijgen de gemeente en de Kaatsheuvelse ma¬nege een brief van de Nationale Ombudsman, met daarbij een lijst van bevindingen naar aanleiding van het onderzoek. Bewust komt de instantie nog niet met een echt rapport. De hoop is dat de partijen met deze informatie tot elkaar kun¬nen komen. Lukt dat niet, dan wordt het rapport alsnog opgesteld. De kans op een rechtszaak is dan groot.

De gemeente wil snel een streep zetten onder alle discussie over het paardenbeleid. De raad stelde onlangs een nieuwe ‘nota paardenhouderijen’ vast, met daarin duidelijke regels voor maneges en paardenpensions. Veel te laat, volgens Pullens. Hij strijdt al jaren tegen ‘illegale paardenpensions, die zich niet aan de regels houden, en waar¬tegen de gemeente weigert op te treden.’ Volgens Pullens houdt een aantal paardenhouderijen zich overigens nog steeds niet aan de re¬gels. „En je kunt niets doen, omdat de controles te wensen overlaten.”

Over waarnemend burgemeesterWim Luijendijk is hij overigens wel te spreken. „ Die heeft begrip voor mijn opstelling.”

Bron: BD/MK

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zijn de manegehouders uit op een monopolie positie?!En worden die brave manegehouders wel eens op hun ongeoorloofde horeca activiteiten gecontroleerd enz. enz. Manegehouders verbeter de wereld en begin bij je zelf!!!!!!!!!!!!!

19 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

19 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Nou Nou, flink weer Anoniem 2!..... Heb je zelf wel eens ooit een probleem opgelost?

19 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik hoop dat de nationale ombudsman iets gaat bereiken door de manegehouders en paardenpensionhouders met elkaar in gesprek te brengen!!En hoop dat de eigenaren van maneges en pensionstallingen zich voorafgaande aan de gesprekken positief zullen opstellen.Dat geld denk ik vooral Dhr.Pulles en Dhr.Smulders.Dat alles zou een hoop paardenvrienden met een eigen paard een hoop ellende besparen!!!

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Manegehouders en pensionstallingen:sla de handen bijeen en maak het elkaar niet zo moeilijk!! Dit ook voor de bezitters van paarden.

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Met de nota paardenhouderijen zou alles volgens de gemeente opgelost zijn;nu ik dit artikel heb gelezen geloof ik daar niet meer in.Waarom reageerd de gemeente niet op dit artikel? Nu blijven paardenpensionhouders en maneges nog in het ongewisse.En hoe zit het met het veranderen van de bestemmingsplannen die al 12 jaar lopen die te maken hebben om paardenbedrijven te legaliseren.Het blijft tobben met B en W en gemeenteraad van de gemeente Loon op Zand !!!!Want dat zijn toch de jongens die voor oplossingen zouden moeten zorgen.

25 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home