Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 16, 2009

Vrijwilligers zijn het wachten beu

“Wereldwijd” verrast door late vergunning en verkeersmaatregelen

Loon op Zand - Het lange wachten op vergunningen zorgt voor veel ergergissen bij organisatoren van evenementen in de gemeente Loon op Zand. De vrijwilligers van het Festival Wereldwijd kregen vrijdag pas de vergunning voor het evenement van afgelopen zondag in Loon op Zand. Eerder kwam ook de vergunning voor het grote Pleinfestival in Kaatsheuvel pas net voor het evenement definitief rond.

Volgens de gemeente wordt er hard aangewerkt om dit probleem op te lossen. “Dit is voor alle partijen erg lastig en vervelend”, stelt de gemeentewoordvoerster. “We willen deze procedure echt versnellen Daarvoor zijn al de nodige stappen gezet”. Volgens de organisatie van Wereldwijd heeft ze meerdere malen bij de gemeente gevraagd waar de vergunning voor het evenement van afgelopen zondag bleef. “We hadden wel de toezegging dat het evenement door kon gaan, maar je wilt toch ook de vergunning zien”, zo stel Maria Dierckxsens. “Je loopt als vrijwilliger zo tegen een muur op”. De organisatoren van het Pleinfestival kwamen eerder met vergelijkbare kritiek. Bij het festival van zondag werden de vrijwilligers kort voor het evenement geconfronteerd met opgelegde verkeersmaatregelen waarmee ze het niet eens waren. "Maar tijd voor discussie was er niet". Zo wilde de organisatie eenrichtingsverkeer vanuit het dorp Loon op Zand naar het terrein bij de klokkenlaan, maar de gemeente koos juist voor eenrichtingsverkeer vanaf de andere kant. Dat betekende vaak veel omrijden voor de bezoekers. Ook voor het parkeren op de grote parkeerplaats bij het sportcomplex was dit een onhandige route, stelt Dierckxsens.

Waarnemend burgemeester Wim Luijendijk, die zichzelf ook vergiste in de omleidingsroute en een afgesloten weg inreed wil nog geen oordeel vellen over de verkeersmaatregelen. Hij wil eerst meer weten over de redenen voor deze keuze.

Bron: BD/MK

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Haha, voor een bepaald evenement dat op 6Juni gehouden is in een jongerencentrum is nog steeds geen vergunning verleend. Maar het evenement is gewoon doorgegaan. En maanden na carnaval een vergunning krijgen voor carnaval vind ik ook knap xD

19 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home