Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 13, 2009

Kromme Noten blazen Turfgeblaos af na afhaken Efteling

Kromme Noten blazen Turfgeblaos af na afhaken Efteling
Kaatsheuvel - Het dweilorkest de Kromme Noten heeft het Turfgeblaos voor dit jaar afgeblazen. Het evenement zou in het weekend van 27 en 28 juni gehouden worden. Als reden geeft het orkest aan dat de Efteling geen medewerking meer wil verlenen aan het evenement. “Voor ons en voor alle muzikanten die jarenlang op zondag in De Efteling een kleurrijke en muzikale invulling aan het festival gaven, is dit een enorme teleurstelling”, zegt Maurice van Overbeek, leider van De Kromme Noten . Volgens hem is het wegvallen van een festival als Turfgeblaos is een verarming van de Kaatsheuvelse evenementenkalender. Het Turfgeblaos wordt sinds 1994 een maal in de twee jaar gehouden. Op zaterdag trekken een 30-tal dweilorkesten door het centrum van Kaatsheuvel. Op zondag gaan de muzikanten naar de Efteling waar de prijsuitreiking plaatsvindt.

“Na het afhaken van de Efteling hebben we aan een andere opzet van Turfgeblaos gewerkt. We zochten een aantrekkelijk alternatief voor de zondag, maar voor dit jaar kon daar nog geen invulling aan worden gegeven”, licht Van Overbeek toe. “Noodgedwongen hebben we Turfgeblaos dit jaar teruggebracht naar één dag gecombineerd met een feestavond. Maar nu werd pijnlijk duidelijk dat het spelen in de Efteling voor de meeste orkesten dé grote meerwaarde is om deel te nemen aan Turfgeblaos.

Een andere opzet zien ze kennelijk niet zitten gezien het teleurstellend aantal inschrijvingen. Volgens Van Overbeek restte de Kromme Noten niets anders dan voor dit jaar een streep door Turfgeblaos te halen. “Hopelijk kunnen we de directie van de Efteling doen beseffen wat voor inpact hun beslissing heeft gehad. Mogelijk dat er dan toch nog eens een achtste editie van Turfgeblaos kan komen”. Een woordvoerster van De Efteling laat weten dat het evenement dit jaar niet hun programma past, maar dat het niet uigesloten is dat een volgend keer het Turfgeblaos wel in het park gehouden kan worden.