Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 12, 2009

Ophef rond geld dorpshart

Kaatsheuvel – De schrik zit er goed in bij de politiek in Loon op Zand. Vorig jaar is voor het uitwerken en aanbesteden van het Dorpshart ruim 1 miljoen uitgetrokken: 315.000 euro meer dan begroot. De politiek is nu pas geconfronteerd met de extra kosten.

Projectleider Richard Oomes trekt het boetekleed aan. Volgens hem zijn al stappen gezet om dergelijke financiële verrassingen in de toekomst te voorkomen. “Dit zal nooit meer gebeuren”. De procedures hebben heel wat tijd en geld gekost. De gemeentelijke organisatie hadden te weinig ervaring met dergelijk grootschalige en complexe projecten dus is er hulp ingeroepen van externe deskundigen en ontwerpers. Dat heeft de kosten flink opgejaagd.

Het ‘werkkrediet’ van 715.000 euro is vorig jaar met ruim drie ton overschreden en tot juli dit jaar is nog eens een bedrag van 5420.000 euro nodig voor de procedures. Oomes bood deze week tijdens de commissievergadering zijn excuses aan voor de late financiële verslaglegging. “Ik heb dit onderschat. Nu zijn deskundigen bezig om op dat gebied orde op zaken te stellen”. Volgens het college past he extra krediet wel binnen het totale budget aan plankosten.

2 Comments:

Anonymous Frans said...

Maak je borst maar nat want dit is nog maar het begin.

12 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

dit is het einde dat doet de deur dicht

14 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home