Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 10, 2009

Kans op nieuw raadhuis in Kaatsheuvel

Alleen Heijmans/WSG nog in race voor bouw dorpshart Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL De combinatie Heijmans Vastgoed, Proper Stok (dochteronderneming van Heijmans) en woningstichting Geertruidenberg (WSG) mag vrijwel zeker het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel gaan bouwen.

Na de Europese aanbesteding van het miljoenenproject is dit nog de enig overgebleven partij. Het college stelt de gemeenteraad voor om het werk aan Heijmans en WSG te gunnen. De plannen mogen de gemeente Loon op Zand maximaal 18 miljoen euro kosten, zo is de afspraak. Volgens burgemeester en wethouders wordt aan die eis voldaan.

Maar dan zijn nog wel enkele bezuinigingen nodig. Zo wordt onder meer gekeken naar de omvang van het nieuwe multifunctionele centrum (Carré) en het gemeentehuis in Kaatsheuvel. Ook nieuwbouw van het gemeentehuis wordt daarbij niet uitgesloten. In de oorspronkelijke plannen wordt nog uitgegaan van uitbreiding en renovatie van dit gebouw. Ook de aanleg van een ‘dure’ parkeerkelder is nog punt van discussie. Volgende week neemt het college daar verdere besluiten over.

Al vele jaren wordt gesproken over een nieuw ‘bruisend’ dorpshart in Kaatsheuvel met een gezellig plein, horeca, woningen en een nieuw multifunctioneel centrum Carré, met daarin onder meer de bibliotheek, (theater)zalen en mogelijk de VVV. „Heijmans is een heel goede kandidaat om dit project te realiseren”, stelt wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen).

„We zijn blij dat deze combinatie de klus wil uitvoeren. Het is een belangrijk signaal voor de inwoners: het project kan door.”
Wanneer het werk kan starten, is nog niet bekend. De gemeente heeft wel wat tijdwinst geboekt bij de gunningsprocedure, omdat na de Europese aanbesteding maar één kandidaat is overgebleven.

De gemeente had eerder vijf partijen geselecteerd, die interesse hadden voor dit project. Maar drie van hen haakten voortijdig af: Waalborgh Bouwontwikkeling (combinatie Casade Woondiensten, Van Wijnen, Le Clercq Planontwikkeling en Alphons Coolen), BAM Vastgoed en Wijnen Bouwgroep Someren. Ze vonden de (financiële) risico’s van het project toch te groot. De inschrijving van de vierde kandidaat, Van Straten Groep, voldeed niet aan de eisen, en dus is alleen Heijmans nog over. De politiek buigt zich in juli over de plannen van het Bruisend Dorpshart, en het gunnen van het werk aan Heijmans.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

is daar wel geld voor

11 juni, 2009  
Anonymous John said...

beste brave brugers van kaatsheuvel, op een later tijdstip zal Heijmans en WSG het gemeentebestuur om meer geld vragen omdat ze het financieel niet zullen redden. Dit spelletje is al vaker gespeeld. let op let op....... mijn woorden, we meet agian don't no where don't no how...
John

11 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

wedden dat ze weer bij de burgers gaan plukken

11 juni, 2009  
Blogger roofvogel said...

Het is al eens eerder door diverse personen geopperd:
Onderzoek als nieuwbouw Gemeentehuis beter is, of dat niet gecombineerd kan worden met (het behoud van)de St Jozef kerk. Ambtenaren mogen immers in werktijd niet bruisen dus wat moeten die nu in een bruisend dorpshard????

11 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

als er iets te bruisen is in de kets is het gemeentehuis toch dicht, is inderdaad een goede optie de st. jozefkerk.

12 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home