Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juni 08, 2009

Special Olympics in Waalwijk (Off topic)

Waalwijk - Zondag voor de verandering weer wat vrijwilligerswerk gedaan en voor RTV Midden Brabant een televisiedocumentaire gemaakt voor uitzending op de lokale televisie. We waren met twee cameraploegen op stap en ik moet zeggen dat het geheel een diepe indruk op me achter heeft gelaten.

De media zullen natuurlijk een mooi sfeerverhaal brengen, maar ik heb met name gekeken naar hoe (on)gelukkig de deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn.

Omdat ik affiniteit heb met mensen met een verstandelijke handicap was het een emotionele dag. Overigens prima georganiseerd door MEE en veel vrijwilligers. Het hoogtepunt voor ons was het paardrijden bij Pullens in Kaatsheuvel en de basketbalwedstrijd Starz'81 a en B tegen elkaar. En niet te vergeten de finale 100 meter atletiek.

Wij maken ons allemaal druk over kleine en (minder kleine) zaken. Maar we vinden nooit het geluk als de deelnemers van de Special Olympics. Laat ons dankbaar zijn dat er nog mensen zijn die zich willen inzetten voor de "andere" medemens.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ook wij waren bij Manege pullens op bezoek. Dit zag er zo proffesioneel uit. Op de meeste dressuur wedstrijden ziet het er zo nog niet eens uit. Dikke pluim voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Langstraat.

11 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home