Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 11, 2009

Loon op Zand worstelt met overschot ISD

Loon op Zand worstelt met overschot ISD

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand worstelt met de bestemming van het overschot op de jaarrekening van de ISD. In totaal laat de jaarrekening van de ISD een overschot zien van 868.613,98 euro. Omdat er door de drie gemeenten (Loon op Zand, Waalwijk en Heusden)wel is vastgelegd hoe de kosten verdeeld worden maar niet de eventuele overschotten heeft het dagelijks bestuur van de ISD voorgesteld om de helft 434.306,99 euro terug te storten naar de gemeentes. Loon op Zand zou volgens de verdeling ruim 65.000 euro teruggestort krijgen, Waalwijk 208.000 euro en Heusden 160.000 euro. Het dagelijks bestuur van de ISD wil voor eenzelfde bedrag een voorziening aanleggen voor de bestrijding van de kosten van regionaal arbeidbeleid. Het bedrag zou kunnen gelden als werkkrediet voor de onlangs opgerichte Stuurgroep Arbeidsmarktbeleid, waarvan waarnemend burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand voorzitter is. De meeste Loonse politieke partijen zagen tijdens de raadscommissie Mens en Maatschappij echter (nog) niets in het voorstel omdat de plannen van de Stuurgroep nog te onduidelijk zijn. “Wat ons betreft parkeren we die gelden gewoon bij de gemeente en oormerken we ze voor de ISD. Maar dan wel met een bredere bestemming”, stelde Jacky Smit(VVD). Ook Peter Flohr (PvdA) vond dat er te weinig informatie was over de plannen van de Stuurgroep. Wethouder Ligtenberg zei toe de startnotitie van de Stuurgroep onder de commissieleden te verspreiden. De gemeenteraad zal in haar vergadering van 25 juni besluiten wat er met de gelden gaat gebeuren.

2 Comments:

Blogger roofvogel said...

Toch zullen de gezamelijke gemeenten hier op korte termijn beleid voor moeten ontwikkelen.
Zeker moet gewaakt worden dat de stuurgroep het geld niet voor zichzelf gebruikt voorbeelden genoeg in Nederland!Nu het feit van riante overschotten heeft voorgedaan moet ook hier met het oog op de toekomst een duidelijke beleidslijn voor worden bepaald!!

11 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Je hebt gelijk! (Zie TNT artikel)

Roy

15 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home