Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 16, 2009

Proef met nachtbus wankelt

Interesse van touringcarbedrijven voor de Nightliner bijna nihil

Kaatsheuvel - De plannen voor de Nightliner tussen Tilburg en Waalwijk lopen opnieuw forse vertraging op. Sterker nog, het is de vraag of de proef met de nachtbus wel van de gond komt. De zoektocht naar een touringcarbedrijf dat in het project wil stappen, heeft tot dusver niets opgeleverd. De betrokken partijen waaronde de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand zoeken nu naar een alternatief. De hoop was dat de uitgaande jeugd vanaf september gebruik zou kunnen maken van de Nightliner tussen Tilburg en Waalwijk, met stops in Kaatsheuvel en Loon op Zand. Zo'n nachtelijke rit zo dan 5 euro kosten. Vooral in de gemeente Loon op Zand klinkt al lang luid de roep om de Nightliner. De voorbereidingen voor het project zijn al een tijdje aan de gang. Voor de proef is hard gezocht naar touringcarbedrijven in de regio die ritten met de nachtbus willen verzorgen. "Maar de belangstelling valt tegen", aldus wethouder Jacques Broeders van Loon op Zand. Uiteindelijk is een offerte binnengekomen, maar dit aanbod voldeed uiteindelijk niet aan de gestelde eisen. Nu wordt gezocht naar een andere oplossing. De partijen kloppen waarschijnlijk aan bij de provincie om te kijken of de Nightliner in de gewone dienstregeling van de bus kan worden opgenomen. Het is zeer de vrag daarmee wordt ingestemd. Met de proef met de Nightliner zijn flinke kosten gemoeid.

Bron: BD/MK

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Is al gedoemd te mislukken voordat ze uberhaupt een begin kunnen maken , vind je het gek als ze nu al alles vernielen bijvoorbeeld bushokje Europalaan 3 x achter elkaar alles aan diggelen gegooid , die gasten wil toch niemand in zijn buurt hebben , massaal tegen protesteren als buurtbewoners,is toch van de gekke , doe die Nightliner maar eens voor de burgemeester zijn huis , is het zo afgelopen , alsof er al niet genoeg overlast is in het weekeinde zeg , abnormaal .

16 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hoe meer je van de jeugd af gaat nemen hoe erger het wordt,ze moeten gewoon die zooi eerst is aan pakken van joints en heel die troep(drugs),dan weet ik zeker dat het veel minder is met de vernielen enz.Zolang dat ze het hier in nederland die zooi mogen hebben zal het er nie beter op worden.Dit is typsisch nederland je kan het gewoon speed en zo gratis proberen in koffieshops belachelijk of nie

16 juni, 2009  
Anonymous Gerard said...

Als de gemeente wil dat het lukt dan lukt het ook, maar de verantwoordelijke mensen in de gemeente ( de verantwoordelijk wethouder voorop) is vanaf het begin dat de loonse jeugd vroeg om een nightliner al tegen geweest en dat zal altijd wel zo blijven want het idee was niet afkomstig van GB. O.a. de SP en de vrijwilligers van de Kuip hebben vorig jaar aangetoond dat het kostendekkend uitvoerbaar is. Ik denk tijd voor nieuwe actie.

16 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De gemeente geeft niet echt de indruk dat ze zo haar best heeft gedaan. Misschien is een nieuwe actie niet verkeerd.

16 juni, 2009  
Blogger roofvogel said...

Vreemd Dat men nu pas aan de provincie denkt!! Zij zijn consessieverlener voor al het O.V. in de provincie m.u.v. het SRE gebied. Ook de huidige nightliners in Tilburg staan onder supervisie van de Provincie en wordt "bijgefinancierd" door gem. Tilburg. Maar zoals ik bij andere zaken al eens heb gesteld lijkt het er op alsof Loon op Zand altijd weer een nieuw wiel moet uitvinden. Al eens geinformeerd bij SABE tours??? of moet de gemeente alles in de mond worden gelegd. De enige creativiteit die ik bij de gemeente ontdek is het verzinnen van smoesjes!!

16 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De provincie is in eerste instantie gevraagd, maar wilde de nightliner niet doortrekken voorbij tilburg noord.
Je loopt dus weer te kletsen roofvogel.

16 juni, 2009  
Anonymous Anne said...

Waarom zou er in hemelsnaam meer overlast worden veroorzaakt omdat de jeugd met de bus i.p.v. met de taxi naar huis komt? ONZIN!!

16 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

In andere Europese landen als Engeland e.d. ligt het gemiddelde aantal softdrugs gebruikers hoger dan in Nederland. Een gedoogd beleid HELPT!!!!!!!!!

16 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Heb al dikwijls negatief gerageerd op de nightliner vanwege de negatieve opstelling van veel jeugdigen;het blijkt dus een juiste conclusie te zijn!P.v.d.A zag het helemaal zitten als de jeugd maar niet afgezet werd in de Ursa major!

16 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home