Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 14, 2009

Niet omvang plein maar horeca gevaar Dorpshart ?

Opinie

Niet de omvang van het Marktplein, maar de omliggende horeca vormt mogelijk een bedreiging voor de evenementen die in de zomer gehouden worden. Afgelopen weekend vond voor de dertiende maal het Beachvolleybaltoernooi plaats op het marktplein. Op zaterdagavonden deden z'on 30 teams mee, en op de zondag zo’n 45.

En dat slechts met één biertent die door de organisatie werd geëxploiteerd.

Als de wens van het college doorgaat, wordt de noordwand van het plein gevuld met horeca. Het zal bij iedereen wel duidelijk zijn dat de horeca tijdens evenementen zoveel mogelijk terrassen wil plaatsen. Waar nu Condor de opbrengst van het beachvolleybal in haar eigen kas laat vloeien, gaat de omzet straks naar de ondernemers.

De vraag is dan of Condor het toernooi dan nog wel kan blijven financieren. Het zou verstandig zijn als de organisaties er over de horeca van te voren afspraken maakt met de gemeente. Het Pleinfestival zal immers haar inkomsten ergens vandaan moeten halen. Dus heren en dames organisatoren: maak over de horeca afspraken met de gemeente. Dan is dat in elk geval in de toekomst duidelijk geregeld.

6 Comments:

Blogger Wim said...

Dit lijkt me logisch dat gebeurd toch overal.
Elk evenement waar proffesioneel gewerkt word krijgt de organisatie een percentage van de omzet of per consumptsie ,zaak is om er uit te komen hoe hoog dat gaat worden uitonderhandeld.Ze moeten blij zijn met elkaar maar zoals gezegd dit is voor de horeca bazen niet nieuw.
Groeten Wim

15 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

heb je er ooit van gehoord een plein aanpassen aan een bepaald evenement het is toch te gek voor woorden.Dan gaat het om de grootte van het plein en dan weer om het financiele gedeelte. Laat d mensen hun werk doen en zoek mee naar een alternatief in plaats van te zeuren en maak desnoods gebruik van de tuin van de voorzitter want daar is ruimte genoeg

15 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Is 'dweilen met de kraan open' misschien een juiste benadering?

Het lijkt er haast op dat alle betrokkenen aan het meten zijn wie de grootste heeft, kan Kaatsheuvel nou niet met iets constructievers op de proppen komen?

Echt dof,
Roy

15 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ongelooflijk zeg wat zitten er hier een rare mensen.Hoe kan men nou over zoiets inzitten???? Iets wat 1 keer per jaar georganiseerd wordt en over 1 taptent?!! Tis tog te zot voor woorden he,maar ja des te langer duurt het voor er hier een bruisend dorpshart komt.Toppie mensen....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Heb je nou nog niet door dat het altijd hetzelfde is hier:
eerst zeiken dat er niets te doen is in kaatsheuvel, dan zeiken dat het allemaal te lang duurt en als er eindelijk iets van de grond dreigt te komen zeiken dat het allemaal te ambitieus is....

16 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ik juich het initiatief toe en dat mensen ambitieus zijn vind ik prima maar probeer dan ook inventief te zijn en blijf vooral de logica er van in zien want het is zo gemakkelijk om eventuele problemen bij een ander neer te leggen terwijl het je eigen speeltje is.

16 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home