Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 17, 2009

Loon op Zand krijgt vrijwilligersavond


Foto: Vrijwilligersavond 2001


Sponsoren brengen 30.000 euro bij elkaar voor vrijwilligersavond.

KAATSHEUVEL – Na acht jaar krijgen de vrijwilligers in de gemeente Loon op Zand weer een feestavond aangeboden. Zo’n duizend vrijwilligers worden uitgenodigd. De avond op 20 november in de Kaatsheuvelse Werft kost ongeveer 30.000 euro. Dit bedrag wordt opgehoest door onder meer de gemeente Loon op Zand, woningcorporaties Casade en WSG, Stichting Doen, De Mandemakers Groep, MC De Werften de Rabobank.

De politiek heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk aangedrongen op zo’n grote vrijwilligersavond. Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) is het nu gelukt om voldoende sponsoren te vinden voor dit eenmalige evenement. Binnen enkele weken gaat er een speciale website de lucht in met informatie over de vrijwilligersavond.

In de gemeente Loon op Zand zijn zo’n zesduizend inwoners als vrijwilliger actief binnen het verenigingsleven. Dat aantal kan niet allemaal in de Werft. Daarom is een schifting gemaakt. De avond is bedoeld voor mensen die in ieder geval drie uur per week actief zijn als vrijwilliger. De toegangskaarten worden verdeeld onder de verenigingen en clubs. Zij bepalen zelf wie er afgevaardigd wordt. Hoe groter de vereniging, hoe meer uitnodigingen ze krijgt. Om organisatorische redenen zijn partners niet welkom.

Naast entertainment van binnen en buiten de gemeentegrenzen moeten de bezoekers ook volop kunnen ‘netwerken’, aldus Aussems. Daarom staan er diverse informatiestands van onder meer Triangel, het vrijwilligerssteunpunt en de Beursvloer. Op grote schermen zijn foto’s te zien zijn van de activiteiten van de aanwezige verenigingen. „Ze zijn allemaal aangeschreven om digitaal fotomateriaal aan te leveren”, legt de wethouder uit.

Volgens Aussems mag de grote feestavond geen sigaar uit eigen doos zijn voor de vrijwilligers. Zo blijft het Lokaal Compliment in zijn huidige vorm bestaan.Jaarlijks reikt de gemeente prijzen uit aan de vrijwilliger, jeugdvrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar.

Bron: BD/JG

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mantelzorgers zijn ook vrijwillergs
word ik ook uitgenodigd.

18 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Die zijn bij mijn weten niet uitgenodigd

18 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

heel leuk een feestavond,gemeente bedankt hiervoor.
maar zouden de vrijwiligers met een bloemetje niet net zo blij zijn,
en het geld verdelen onder de verenigingen,misschien wel beter,kunnen veel verenigingen weer nieuwe spullen aanschaffen, of gebruiken voor de leden.
maar gemeente en sponsors bedankt.

harrie vrijwiliger

18 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Daar ben ik het helemaal mee eens. En een 1000 mensen kiezen uit 6000 vrijwilligers dat vind ik ook onzin. Of je zet ze allemaal in het zonnetje of je doet het niet. Op deze manier komen over het algemeen altijd dezelfde mensen aan bod, terwijl het juist een motivatie voor alle vrijwilligers zou kunnen zijn.Nu ga je kijken wie het beter doet, terwijl ik vind dat je blij moet zijn met alle vrijwilligers die er zijn!

19 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home