Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 17, 2009

Veel kritiek op 'onbegrijpelijke'jaarrekening

Begrotingstekort 2008 Loon op Zand 350.000 euro

De jaarrekening van 2008, die een tekort laat zien van 350.000 euro is alleen maar te lezen door financieel experts. Tot die conclusie komt de Loonse gemeenteraad.
De raadsleden pleiten ervoor dat het college de jaarrekening zo opstelt dat deze zelfs voor de burger te lezen is. Ook heeft de gemeenteraad kritiek over het feit dat de jaarrekening pas in juni gereed is.

Volgens Cees Grootswagers (CDA) is het door het groot aantal begrotingswijzigingen voor de raad haast onmogelijk om haar controlerende taak uit te voeren. “Zaken van meer dan een miljoen zijn niet meer te traceren”. Op 2 maart stopte de accountant de controle omdat de benodigde stukken niet aanwezig waren. Ook zou onderbouwing van grote projecten zoals het Bruisend Dorpshart ontbreken. “Het is als raadslid ontzettend moeilijk om een goed oordeel te vormen, laat staan het aan de burger uit te leggen”, reageert Jan Brekelmans (LLoZ).

Volgens de PvdA is snel duidelijkheid gewenst. “Al die begrotingswijzigingen maken transparantie onmogelijk”. Ook de andere partijen vinden dat er zo snel mogelijk een deugdelijke projectdoorrekening moet komen. Volgens Kees Span (GB), die de jaarrekening heeft doorgerekend met bedrijfseconomische parameter is anders dan het college doet geloven de gemeente Loon op Zand kerngezond maar zijn de reserves veel te hoog.

Waarnemend burgemeester Wim Luyendijk begrijpt de bezorgdheid en verontrusting van de raad. “We zijn aan het bekijken hoe we de systematiek kunnen verbeteren.” Ook vindt hij dat de projectadministratie, waar momenteel hard aan gewerkt wordt, op orde moet zijn. “We hebben met de hakken over de sloot de goedkeurende verklaring gekregen, maar het positieve is dat deze accountant ons een positief rapportcijfer heeft gegeven”. De jaarrekening wordt op 2 juli door de gemeenteraad behandeld.

Bron: BF/JG

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Eén woord voor B en W: KLUNGELS EN MANIPULANTEN !!!

17 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

KLUNGELS EN MANIPULANTEN zijn volgens mij twee woorden ?!

17 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Volgens mij zijn het er 3....

17 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hoe dan ook: 't is wel de waarheid!

17 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een jaarrekening is niet alleen in Loon op Zand een zaak voor specialisten. Het 'puzzelen van cijfers' moet je ook liggen. Ik begrijp dat de raadsleden het gemakkelijker willen maken, maar ik neem aan dat elke fractie wel iver een financieel expert beschikt

18 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Is de laatste berichtgever toevallig Kees Span van gemeente belangen.Het lijkt er wel op gezien de reactie.Burgers hebben recht op transparantie en niet op onzinnige opmerkingen!!!

18 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hoe gaan ze op 2 juli iets behandelen wat ze niet begrijpen en waar ze ook geen verstand van hebben. ik ben benieuwd hoe dit verder gaat

20 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home