Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 21, 2009

Harmonie Kaatsheuvel stijgt boven zichzelf uit met La Dolce Vita

2009-06-21 La Dolce Vita

Klik op foto om naar de map te gaan

Kik op foto voor vergroting
“Hoeveel kippenvel kun je krijgen”. Met deze woorden sloot presentatrice Wilma Brekelmans zaterdagavond het jubileumconcert van Harmonie Kaatsheuvel in de Werft af. En daarmee had ze niets teveel gezegd. De uitverkochte zaal genoot met volle teugen van de Italiaanse muziek, die onder het thema La Dolce Vita werd opgevoerd.

De muziekcommissie van de harmonie verdient zeker een compliment. Door de muziekkeuze kwam het Italiaanse thema volledig tot zijn recht Het publiek kreeg een muzikaal palet voorgeschoteld vol romantiek en temperament. Door nummers als de Triomfmars uit Aida, O Sole Mio waande het publiek zich even in Italië. Dirigent Peter Paul van Es had vooral met de nummers “Willem Tell” van Rossinni en de filmmuziek “La Strada” van Fellini, geschreven voor symfonieorkest, de lat hoog gelegd. De klarinetsectie nam de strijkersectie perfect over.

Bij Willem Tell blonken Anne Peters (dwarsfluit) en Ineke Dingemans (saxofoon) uit door hun loepzuiver spel. Het orkest bewees met name met de uitvoering “La Strada” thuis te horen in een hogere divisie dan de derde waarin het orkest nu uitkomt. Absolute uitblinker van de avond was gastsopraan Irma Klijn-van Kooten van de Tilburgse Operette Vereniging. Met haar prachtige stem bezorgde ze met de nummers Ti Sento en Spente le Stelle het publiek kippenvel. Maar ook de bekende tranentrekker “Con Te Partirò”, bij ons beter bekend als Time To Say Googbye, van Andrea Bocelli, die ze samen met bariton Theo van den Hoven van TOV vertolkte, bracht menigeen in vervoering.

Naast hoogstaande muziek was er een grote rol weggelegd voor Het Kaatsheuvels Volkstoneel. De gerenommeerde toneelspelers zorgden als paparazzi, gondelier, ijscoman en pizzaverkoper dat de muziek ondersteund werd door de typische figuren uit de Italiaanse cultuur. Het concert werd samen met gastsolisten afgesloten met het Italiaans volkslied Fratelli d'Italia. Peter Paul van Es had gekozen voor de langzame versie en niet voor de uitvoering zoals wij die kennen van de Azzurri. Het werk werd beloond met een staande ovatie. De leden van de harmonie kunnen zich nu gaan voorbereiden op het tweede concert op 18 oktober. Dan is ook de receptie voor het 40 jarig jubileum. Ook staat nog een driedaagse reis naar Parijs op het programma.

2 Comments:

Blogger roofvogel said...

Een duidelijke positieve bijdrage aan de Bevolking van de gemeente en andere liefhebbers natuurlijk!!
Hopelijk kan nu al dat negatief ge-emmer over de harmonie dat ze zo weinig doen eens en voorgoed worden afgesloten. Valt mij op dat nu niemand commentaar heeft gegeven!!

23 juni, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

Mij eerlijk gezegd ook

23 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home