Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 24, 2009

Grote campagne voor ‘lelijkste plek’

Loon op Zand jaagt op stemmen voor winkelgebied Kaatsheuvel.

KAATSHEUVEL – Grote verkiezings¬borden, flyers en mobiele stembureaus. De gemeente Loon op Zand maakt veel werk van de campagne voor de ‘lelijkste plek’ in Brabant. Ze wil mensen massaal laten stemmen op de verrommelde parkeerterreinen achter de Hoofdpoort, Action en Em-Té in Kaatsheuvel. Het doel van de campagne is om tonnen binnen te slepen voor de broodnodige opknapbeurt van het Kaatsheuvelse winkelgebied. „En daarvoor halen we veel uit de kast”, aldus campagneleider Joke Hensen. „Het gaat hier toch om een klus van 900.000 euro.” Bij de provincie ligt 6,7 miljoen euro klaar voor het opknappen van ‘lelijke en verrommelde plekken’. Dat geld wordt via een prijsvraag verdeeld onder zes gemeenten. Op de site www.mijnmooibrabant.nl staan 21 genomineerde locaties, waarop mensen tot uiterlijk 6 juli 12 uur kunnen stemmen. De projecten met de meeste steun win¬nen.

In de gemeente Loon op Zand komen deze week zes speciale verkiezingsborden te staan, met daarop een grote foto van het genomineerde gebied in Kaatsheuvel. Vier daarvan worden bij de bewuste parkeerterreinen geplaatst en twee bij de toegangswegen naar Kaatsheuvel en Loon op Zand.
V
erder delen de betrokken partijen op diverse plekken speciale ansichtkaarten uit, met daarop de oproep te stemmen. Ook wordt een mobiel stembureau ingezet. Mensen met een mobiele telefoon kunnen daar ter plekke hun stem uitbrengen op het Kaatsheuvelse project. Het stembureau is steeds op een andere plek: van gemeentewinkel, het bewuste parkeerterrein tot bij evenementen. Ook circuleert een mail met de oproep te stemmen en het bericht door te sturen. „We hebben in een heel korte tijd de campagne moeten opzetten”, aldus Hensen. „Niet te lang denken, maar doen.” Volgens haar vallen de kosten (‘nog geen 10.000 euro’) van de deels door de provincie gesteunde campagne mee. „ Deze kans mag je in ieder geval niet laten lopen. Nu is het terrein een rommelige, sfeerloze lappendeken met lelijke betonpla¬ten. Met geld van de provincie kun¬nen we het mooi opknappen.”

De provincie komt overigens het project zelf ook promoten in Kaats¬heuvel. Vrijdag van 13 tot 14.30 uur staat ze met een gepimpte schaftkeet op het genomineerde parkeerterrein.

3 Comments:

Blogger roofvogel said...

Mooie actie maar.....
Eindhoven dingt mee met het stationsplein daar komen per dag meer mensen als inwoners van Kaatsheuvel en Waalwijk samen!!
Hoe verdeeld de provincie het aantal stemmen??? Absolute aantallen of percentages van de bevolking????
Heeft Loon op Zand wel een reële kans???

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Mevrouw Hensen praat mooi met het geld van de burger "de kosten vallen wel mee Nog geen 10000 euro.)je zult ze maar nodig hebben.

24 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als de lapjesdeken weg is is er nog niets opgelost,want de omgeving is nog hopelozer en dan zal de fam ververs blij zijn want die hebben het jaren laten verpauperen en nu word het met gemeensschapsgeld opgeknapt.
Het gaat om de plaats achter Ons Cafe en van de uitbater kan men helemaal niets verwachten.
Verder vraag ik me af of de gemeente zelf wel bekend is met de gemeentegrens en geeft zodoende de provincie verkeerde voorlichting.

24 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home