Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 27, 2009

Geduld hotels raakt op

Kaatsheuvel – De plannen voor nieuwe hotels bij de Horst in Kaatsheuvel dreigen te stranden door ‘te stroperige en langzame’ procedures. Die vrees uit de VVD. Volgens de partij klinkt steeds meer kritiek van de initiatiefnemers dat het bij de gemeente Loon op Zand zo lang duurt. “Het moet en het kan inderdaad veel sneller”, stelt een woordvoerder van B&B-hotels desgevraagd.

Dit Franse concern wil aan de horst een groot Bed en Breakfast-hotel (met zo’n 100 kamers) bouwen. Ook restaurant De Druiventros in Berkel-Enschot heeft plannen aan de Horst een hotel met 100 kamers neer te zetten.

De gemeente staat niet afwijzend tegenover de plannen. Wel is volgens haar het nodige onderzoek nodig, bijvoorbeeld naar het gebied tussen de N261 en de Horst en naar de behoefte aan hotels in de gemeente. De VVD wilde meer weten over de voortgang. “Vanuit de markt horen we dat het proces ‘stroperig’ verloopt”, aldus Corné van den Dries.

“Bent U niet bang dat partijen hun plannen in andere gemeente gaan realiseren, als het erg stagneert. De contacten lopen al van maart 2008”. Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) wordt de zaak wel voortvarend aangepakt, maar kost zoiets gewoon tijd. “Bij andere gemeenten kunnen de initiatiefnemers ook niet zomaar bouwen”.

BD/MK

11 Comments:

Anonymous Henk said...

Geduld en Kletsheuvel, ze kennen de mentaliteit hier niet.

27 juni, 2009  
Anonymous Gerard said...

Het zal wel zijn zoals met de mall in Tilburg. Klagen dat het niet snel genoeg gaat, dreigen dat ze naar andere gemeente gaan en op het eind blij zijn als het niet doorgaat. In Kaatsheuvel is helemaal geen behoefte aan meerdere hotels met meer dan 100 bedden. Een kleine optelsom komt al gauw uit op nu al ruim 1000 bedden in Kaatsheuvel en directe omgeving en straks met droomrijk van de Efteling nog meer. Of zouden ze er van uit gaan dat er in de omgeving altijd hordes buitenlandse arbeiders blijven die er willen overnachten.

27 juni, 2009  
Anonymous Bart Gossen said...

Beste Gerard,

Mijns inziens blijft het dan nog van belang dat een ondernemer, indien die iets wenst te ondernemen, snel zijn voorstel door de procedures kan loodsen. Dat de markt wellicht niet geschikt is voor het initiatief, dient voor rekening van de ondernemer te komen.

27 juni, 2009  
Anonymous Kees Ankerwout said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

27 juni, 2009  
Anonymous Henk said...

Zulke woordgrapjes als K. Ankerwout maakt zouden eigenlijk wettelijk bestraft moeten worden met een fikse geldboete ,je weet pas waar je over praat als je dit ziekte proces van dichtbij hebt meegemaakt met alle verdriet en leed van dien .

28 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

28 juni, 2009  
Anonymous Gerard said...

Beste Bart,
ik weet dat de markt(werking) heilig is voor de VVD, maar ik vind het zeker zo belangrijk dat de levensvatbaarheid van iets goed getoetst wordt. Teveel is nooit goed en gaat altijd ten koste van iets. Dat het langer duurt dan men graag wil komt m.i. omdat er in Nederland veel wetten zijn die ook de markt beschermen, maar ook die wil de VVD het liefst afschaffen. Het liefst zouden ze zien dat een aanvraag binnen een week goedgekeurd wordt en als het mislukt dat dan de gemeenschap opdraaid voor de gevolgen. Kortom, de overheid moet zich nergens mee bemoeien maar wel de verantwoording nemen als het mis gaat.

28 juni, 2009  
Anonymous Gerard said...

Straks staan daar twee hotels en wat zullen dan de uitbaters gaan doen als de N261 uitbreiding klaar is. Veel meer verkeer, klanten blijven weg wegens het lawaai, en dan, moeten dan de provincie en gemeente maar extra geluidsschermen gaan plaatsen of dergelijken, de hotels komen immers pal naast de N261 te staan. Kijk, en daar denkt volgens mij de gemeente wel aan en de aanvragers niet. Het is niet zo simpel als men denkt.

28 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik hoorde dat de nieuwe directeur van De Efteling er alles aan zal doen om de komst van de hotels tegen te houden. Desnoods tot aan de Hoge Raad.

28 juni, 2009  
Anonymous Jan said...

Dat is niet zo verwonderlijk , alsof De Efteling concurrentie te duchten heeft , is een grote niet zo vermakelijke industrie 24 uurs fabriek geworden inclusief loonslaven .

28 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Laat nu maar eens zien dat men stelling durft te nemen want ik vind die hotels een aanwinst voor onze gemeente.

28 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home