Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 14, 2009

Raadslid Kees Span niet bij besluitvorming Dorpshart

Raadslid Span wil schijn van belangenverstrengeling voorkomen

Kaatsheuvel – Raadslid Kees Span (Gemeentebelangen) zal volgens eigen zeggen niet deelnemen aan de raadsvergadering van 23 juli waarin de gemeenteraad een besluit neemt over de gunning van het Bruisend Dorpshart. Span heeft besloten niet bij de vergadering te zijn om iedere vorm van discussie omtrent de schijn van belangenverstrengeling uit te sluiten.

De raad beslist 23 juli of het project gegund wordt aan de combinatie Heijmans Vastgoed, Proper Stok en Woningstichting Geertruidenberg. Van de laatstgenoemde is de vader van raadslid Span directeur.

Burgercommissielid Rolf Baarda (GroenLinks) stelde vorige week aan waarnemend burgemeester Wim Luijendijk vragen over de positie van Span. Baarda zegt zich zeer geërgerd te hebben aan het optreden Span tijdens de raadsbrede commissievergadering. “Ik vind het niet kies dat iemand zich in het politieke debat mengt als hij zo dicht op de zakelijke belangen van een familielid zit. Dit komt de geloofwaardigheid van de politiek zeker niet ten goede. Zelf had ik, om mijn integriteit te bewijzen, in zijn geval op de publieke tribune plaatsgenomen, maar zeker niet (kortstondig) het woord gevoerd”, aldus Baarda.

Volgens hem had hijzelf, of de voorzitter van de commissie, Loes Heijs (GB) Span daar zelf op moeten wijzen. “Nu dit niet is gebeurd, lijkt het mij juist als voor 23 juli Kees Span in het belang van de besluitvorming op zijn kwetsbare positie gewezen wordt”, schrijft Baarda aan de burgemeester.

Volgens hem heeft de burgemeester hem van de integriteit van Span overtuigd. “Daar heb ik dus geen twijfels over”. Wel vindt dat hij Span de schijn van belangenverstrengeling tegen heeft. En daar moet hij dan naar handelen en zich dus zichtbaar terugtrekken uit het debat”.

Volgens Span jr. heeft hij zijn beslissing al genomen vóór de raadsbrede commissievergadering over het Bruisend Dorpshart van afgelopen donderdag,9 juli. Hij heeft inmiddels de gemeenteraad op de hoogte gesteld van zijn beslissing. De PvdA en GroenLinks lieten vorige week al weten tegen te stemmen.

Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.