Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 11, 2009

Flower power (wendy's bloemenstalletje)

Het klinkt haast liefelijk: bloemenstrijd. Maar van love and peace was de afgelopen weken niet veel sprake bij de bloemenkinderen van grootgrutter Jumbo in Kaats¬heuvel.
Zij toonden hun flower power en wistenWendy Ma¬ton en haar bloemenstal te verjagen van de plek die ze sinds kort bezette bij winkelcentrum de Hoofdpoort. Simpelweg door boeketten bloemen tegen superlage prijzen te verkopen.

Buiten de eigen supermarkt, vlakbij het bloemenstalletje van Maton. Ik bedoel maar: wat kun je tegenwoordig nog voor een euro kopen? Geen bos bloemen. Behalve dan bij de Jumbo in Kaatsheuvel als die per se een concurrent weg wil pesten.

Natuurlijk, Jumbo betaalt een stevige prijs voor zijn plek in de Hoofdpoort. En de uitbaatster van een bloemenstal heeft veel minder kosten, maar profiteert wel van het vele publiek dat de grote winkelbedrijven naar de Hoofdpoort lokken. Maar om dan met een kanon op een kleine ondernemer te schieten, want zo mag je die ene euro toch wel betitelen, komt op mij wel erg drastisch over. Onsympathiek zelfs.

Het grootkapitaal is natuurlijk een kleine ondernemer de baas. Wendy Maton heeft haar vergunning ingele¬verd bij de gemeente. Ze kan de concurrentie niet aan. En niet al¬leen financieel. Goliath heeft David verslagen.

De lokale Jumbouitbater ziet niets kwaads in zijn handelswijze. Zijn concern biedt nu eenmaal de laagste-prijsgarantie. Tja, zo kun je het zien. Gaat Jumbo nu ook een pak waspoeder voor een euro weggeven als die bij Albert Heijn een paar dub¬beltjes goedkoper is? En verlaagt Jumbo in Kaatsheuvel de prijs van elk product dat de plaatselijke bakker en slager iets goedkoper verkopen ook tot een euro? Als dat zo is, dan zal Wendy Maton niet de enige kleine zelfstandige zijn die het loodje legt in het sprookjesdorp.

Vanwege deze affaire moest ik denken aan een artikel dat ik jaren geleden met een collega maakte over de pas geopende Jumbo inWaalwijk. Die ging ook toen al prat op zijn lage prijzen. We namen de proef op de som en vergeleken een aantal gelij¬ke artikelen bij Jumbo en Albert Heijn, die tegenover Jumbo is gevestigd. Uit die vergelijking kwam Jumbo goed tevoorschijn.

Toch was een van de topmensen van het concern ongelukkig met ons verhaal. We hadden namelijk ook een Jumbo-filiaal in Tilburg bij ons onderzoekje betrokken. En wat bleek: die supermarkt bleek goedkoper dan die in Waalwijk.

De mevrouw in het hoofdkantoor vond het helemaal niet leuk dat wij bloot¬legden dat de Jumbo goedkoper was dan de Jumbo. Ze trok alle registers open, tot tranen toe. Een beetje slechte verliezer vonden we haar wel.

Zoals ik Jumbo nu een beetje een slechte winnaar vind.

Column Johan van Grinsven Brabants Dagblad

Discussieer hier mee over dit onderwerp. Eenmalige registratie is nodig.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het is heel laag van Jumbo cq hun filiaalhouder ,maar de grootste schuldige in dit verhaal is het gemeentebestuur althans de heren die hier bij betrokken waren.

11 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een prachtig stuk! Jumbo steek die maar in je ... Vandaag trouwens een leuke foldr gezien bij Aldi met de kop: Jumbo bewijst dat olifanten niet kunnen tellen!

11 juli, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hoe kan de gemeente een vergunning afgeven tussen de supermarkten in????????
Dan kun je wachten op problemen.
Vindt dit heel erg voor Wendy's bloemenkraampje.
Het is te hopen dat Wendy een ander mooie plaats toegewezen krijgt, waar ze geen problemen krijgt.
Wendy Sucses

11 juli, 2009  
Anonymous Nooit meer... said...

Jumbo is een keiharde fabriek die met strakke en straffe hand word geleid, het personeel word onder andere gedwongen om over te werken ten faveure van de directeur die graag met hele dure autootjes speelt . Wanstaltige Djumbo is ook een marketingstrategie bedacht door deze familie enkel voor het grote geld . Jumbo is goed voor een paar honderd miljoen euro als het al geen miljarden zijn , kunnen ze wel tegen Wendy .

12 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home