Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, augustus 01, 2009

Grote drukte Efteling

Klik hier voor vergroting

Kaatsheuvel - KAATSHEUVEL - De Zeven Mijls Zomer heeft zaterdag geleid tot topdrukte in de Efteling. Het attractiepark riep bezoekers op om niet met de auto maar met de fiets of te voet te komen. Het zeven hectare grote parkeerterrein van het attractiepark was aan het begin van de middag met vijfduizend auto's helemaal vol. Ook de Horst bij het Efteling Hotel is in gebruik genomen om auto's te parkeren. Het park was geopend tot twaalf uur 's avonds.

Zaterdagavond traden Bastiaan Ragas, Edsilia Rombley en Belle Perez op in de Efteling, wat ook later op de dag nog veel bezoekers naar het park trok.
Wat wel opviel is dat het geluid, dat zonder dat er wind stond tot in de Erasstraat te horen was. Ik neem aan dat de geemte geluidsmetingen doet en het geluid binnen het gestelde aantal decibel blijft.

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

tja de efteling he?? Blijft natuurlijk de grootste werknemer in de omtrek maar het is ook maar een bedrijf Ik vind dat gemeente ook weleens op mag treden tegen de geluidsoverlast. Ook moet de politie er vaak heen om weer eens het 1 en ander te regelen. Wie draait voor de kosten op ? Hopelijk niet de burger. Als de politie zovaak naar een cafe moet om de rust te bewaren dan wordt zoiets gesloten Bij de efteling is het dagelijkst prijs en dat is dan weer normaal.Beetje raar toch

02 augustus, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

Ik neem aan dat je bedoeld: "de grootste werkgever'.

02 augustus, 2009  
Anonymous Lennard Alink said...

Ik woon nu 15 jaar bij de Efteling en we hebben van het geluid nooit last gehad. Pas sinds vorig jaar nam het geluidsniveau toe. Heb vorig jaar toen ook contact opgenomen met de Efteling met het verzoek of het iets zachter kon (zaten binnen met de tv aan en de deuren dicht en de efteling kwam boven het geluid van de tv uit). Ze gaven toen aan dat ze zelf ook metingen deden en dat ze binnen de toegestane aantal decibels bleven.

Je krijgt dan vaak de opmerking van: je wist toch dat de efteling daar zat?. Dat klopt ook wel maar zoals ik al eerder aangegeven heb hebben we er nooit last van gehad en sinds een jaar wel.

02 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Er stond ook geen wind toen het pasar malam was bij de werft en toen was het een oorverdovend lawaai.
Eveneens bij het Pleinfestival.
daar hoor je niemand over.
we moeten niet zo zeuren.

02 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hey mensen is paar weken met de vakantie dat het een beetje geluid is,kom op zeg kunnen we tegenwoordig nergens meer tegen?

02 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Idd gisteravond ging het wel heel hard!
Had een aantal jaren geleden is moeten zijn die muziek bij jan smit mee de kermis ofzo,dan werd er meteen wat aangedaan en nu het de efteling is niet natuurlijk.

02 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wat kunnen jullie zeuren pfff,die paar weken en dat de zaterdagavond en het is maar tot 00.00 erg he als het tot 02.00 dan zeg ik ja maar tot 12.

03 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik vind die muziek wel gezellig, geeft me een vakantiegevoel. Ik vind wel dat de Efteling moet zorgen voor voldoende parkeerplaatsen zodat niet de Horst volgezet hoeft te worden...

De kosten voor de Politie vallen in het niet vergeleken met voetbalwedstrijden. Schaf van mijn part eerst heel dat gevoetval maar af....

03 augustus, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

Alleen jammer dat het vuurwerk van vroeger vervallen is. Het was altijd een lust voor het oog. We kunnen inderdaad wel zeuren over het geluid maar we zijn gord met de toeristenbelasting. Ik denk dat zonder de Efteling Loon op Zand geen bestaansrecht heeft. Volgens het college hebben we het nu al moeilijk.

03 augustus, 2009  
Blogger janijsel said...

Wat is erger geluids overlast van de Efteling of schreeuwende en krijsende kinderen tijdens het spelen.En de ouders maar door vreten en zuipen en als ze een geluid horen van de Efteling of een of ander feestje in de buurt of verder weg belt men de politie.

03 augustus, 2009  
Anonymous Gezinnetje said...

Wij willen morgen een dagje naar de efteling, iemand enig idee of het nog steeds zo druk zal zijn?

16 augustus, 2009  

Een reactie posten

<< Home