Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, augustus 17, 2009

VVD stelt vragen over loco-loco burgemeester.

Kaatsheuvel - Het college is met vakantie. Daarom is senior-raadslid Herman van Gulik de komende twee dagen benoemd als loco-burgemeester. Omdat dit niet besproken is heeft de VVD vragen gesteld aan wrn. burgemeester Wim Luijendijk, die overigens ook nog met vakantie is. Onderstaand de brief van de VVD aan Wim Luijendijk.

Geachte heer Luijendijk,

Gisterenavond kreeg ik een mailtje van een van onze inwoners of dat ik wist dat de gemeente zonder burgemeester en loco-burgemeesters werd bestierd. Heh hah heh oh nee toch was het eerste wat in mij opkwam. Dit zal toch niet waar zijn en vreemd dat men met 5 personen geen goede vakantieregeling kan bewerkstelligen. Geen goed voorbeeld t.o.v. van andere afdelingen.
Navraag leert vervolgens "dat een van de wethouders wel oproepbaar is in geval van calamiteiten. Voor e.v. plotselinge psychiatrische opnamen is een handtekening vereist van een bestuurder. Daartoe is H.v.Gulik (oudste raadslid) gemandateerd. Verder niets."

Ik gun eenieder een welverdiende vakantie echter tenminste had men eea de fractievoorzitters wel even kunnen mededelen nu moeten we het van inwoners via een mail waarnemen en ons afvragen hoe eea geregeld is. We staan feitelijk met onze mond vol tanden. Communicatie is blijkbaar nog steeds geen sterk punt in de gemeente. Ik maak me zorgen als er grote rampen gebeuren.

Vraag 1 Waarom heeft het college niet voor een evenwichtig vakantierooster kunnen zorgen?
Vraag 2 Waarom zijn de fractievoorzitters niet op de hoogte gebracht?
Vraag 3 De loco-burgemeester die oproepbaar is, is volgens navraag op vakantie in Frankrijk. Minimaal 5 uur reistijd zal het zijn eer deze op de plaats van bestemming is als er een ramp plaatsvind in onze gemeente. De Efteling, De N261 en de Loonse en Drunense Duinen zijn grote aandachtsgebieden ingeval van calamiteiten. Vindt het college de genomen oplossing van het vakantierooster ook nog verantwoord als calamiteiten zich voordoen vanaf GRIP 2 t/m 4, hoe is het dan geregeld?

3 Comments:

Blogger roofvogel said...

Als dit allemaal klopt ben ik het eens met de VVD ! maar.....als ik dit vertaal naar de coalitie politiek op vele gebieden.... Wij luisteren wel maar doen onze eigen wil c.q.: Eigenbelang=gemeentebelang(en) en dan zijn er veel anoniemen die deze stelling lezende gelijk op de kast springen!!
Let wel het gehele bovenstaande stuk vervalt als de informatie zoals in de VVD brief beschreven is
uiteindelijk toch anders blijkt te zijn geregeld !

18 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Je zal ook eens geen mening hebben....

19 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

En het schijnt dus allemaal weldegelijk geregeld te zijn met de burgemeester van Waalwijk. Storm in een glas water dus...

19 augustus, 2009  

Een reactie posten

<< Home