Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, augustus 15, 2009

Asbest Krammentrekker Kaatsheuvel

Afgelopen woensdag werd de gemeente geïnformeerd door een oplettende burger over een mogelijk geval van asbest. Voor de veiligheid van de bewoners is het gebied meteen afgezet met hekken en zijn de bewoners in de straat per brief geïnformeerd. De gemeente heeft donderdag meteen onderzoek laten verrichten door een gespecialiseerd bureau. Hieruit is gebleken dat het asbest is. Het plantsoen blijft afgezet met hekken.

Uit voorzorg wordt zaterdag 15 augustus het plantsoen natgespoten om eventuele verspreiding via de lucht te voorkomen. Maandag 17 augustus wordt aanvullend onderzoek uitgevoerd naar de omvang van de vervuiling en worden de stukken asbest verwijderd.

Het andere plantsoen in de Krammentrekker wordt uit voorzorg ook onderzocht. De bewoners van deze straat zijn hierover per brief geïnformeerd. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek worden eventueel noodzakelijke vervolgstappen bepaald.