Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 12, 2009

Slingerpaadje van Bosrijk naar park

KAATSHEUVEL – Natuurlijk moest er een verbinding komen tussen het vakantiepark Bosrijk van de Efte­ling en het attractiepark zelf. De ge­meente Loon op Zand heeft daar re­kening mee gehouden en het be­stemmingsplan voor gewijzigd. Maar nu het zover is dat de verbin­dingsweg wordt aangelegd, blijkt die er toch anders uit komt te zien dan gepland. De Efteling wil name­lijk dat het geen rechttoe-rechtaan weggetje wordt, maar een slinger­paadje. Dat is leuker. En nog nuttig ook. Volgens de gemeente kan ‘ met de aanpassing de schade aan de bosopstanden en aan het reliëf in het terrein ten opzichte van het oorspronkelijke tracé wordt be­perkt’.
De verbindingsroute gaat bestaan uit twee parallele paden, een ver­hard pad voor een pendeltreintje en een halfverhard pad voor voet­gangers.

9 Comments:

Anonymous Janimo said...

Wie kan mij vertellen of wie weet hoe dat paadje van Bosrijk naar het park gaat lopen ?
Ben erg benieuwd.

12 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het paadje begint tegenover de K+R bij de ingang van de fietsenstalling. Hij gaat dan lang het Duits bosje richting Bosrijk.

12 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Raar ..... typisch weer een gevalvoor de efteling. Erover beginnen als alles bijna in kannen en kruiken is. Wedden dat het er komt?

12 augustus, 2009  
Anonymous Lennard Alink said...

Het ontwerpbestemmingsplan heeft een aantal maanden geleden al ter visie gelegen. Heb hem toen zelf ook bekeken.

13 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

als je maar efteling heet

13 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

"Wedden dat het er komt?"

Aangezien het eigen terrein is, past in het bestemmingsplan en beter is voor het bos lijkt me dat geen grote verrassing nee...

13 augustus, 2009  
Anonymous Lennard Alink said...

Dat het gelegen is op eigen terrein maakt voor het bestemmingsplan niet uit. De gemeente stelt een bestemmingsplan vast voor het gehele gebied. Dat geldt ook voor gebieden die in eigendom zijn voor particulieren en bedrijven.

Het terrein in kwestie is dan wel in eigendom van de Efteling maar het betreft nog wel altijd een terrein met een openbaar karakter.

13 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het maakt nogal uit voor de 'wie gaat dat betalen' factor Lennard.

14 augustus, 2009  
Blogger roofvogel said...

Toch veel bezoekers op deze blog die moeite hebben met inhoudelijk lezen.... Vooraf is bepaald dat indien de Efteling wijziging wil in "Openbaar" gebied deze kosten door de Efteling worden betaald!
Daarnaast is o.a. in de milieu effect rapportage duidelijk gemaakt dat het betalen van eventuele kosten los staat van eventuele goedkeuringen (waarschijnlijk ook in de memorie van toelichting van het bestemmingsplan!) Kortom als je meer wil weten ipv KWEKKEN ga dan eens de bestemmingsplannen inzien en mocht je moeite hebben om een tekening technisch te lezen de ambtenaar ter plaatse wil je daar best bij helpen!
En zoals Lennard Alink al heeft gezegd Bezwaar maken c.q. zienswijzen indienen die tijd is al lang verstreken. Nu is er alleen duidelijkheid over de gedetailleerde invulling. Die wordt zelden in een bestemmingsplan vastgelegd!

15 augustus, 2009  

Een reactie posten

<< Home