Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 07, 2009

Hotelaccommodaties Kaatsheuvel stap dichterbij

Burgemeester en wethouders stellen stedenbouwkundige visie Horst / N261 vast


Kaatsheuvel - Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand heeft deze week de “Stedenbouwkundige visie Horst / N261 Kaatsheuvel” vastgesteld. De visie omvat het gebied dat wordt begrensd door de Horst, de N 261, de Europalaan en de Van Haestrechtstraat. Door het vaststellen van de visie komt de bouw van twee hotelaccommodaties in het gebied een stap dichterbij. De Druiventros een Best Western Hotel bouwen.

Een Franse keten heeft vergevorderde plannen om er een grote Bed & Breakfast accommodatie te realiseren. De afgelopen maanden zijn door de gemeente verschillende overleggen gevoerd met op de beide initiatiefnemers en zijn alle benodigde stukken aangeleverd. Het college geeft de initiatiefnemer voor een B&B hotel, die concrete plannen heeft, in overweging een plan in te dienen voor een hotelgebouw, waarvan de uitstraling en de bouwhoogte passen binnen de uitgangspunten van de stedenbouwkundige visie.. De initiatiefnemers worden verzocht om in nauw overleg met de gemeente het plan voor de realisatie van de hotels verder uit te werken in een bestemmingsplan. Wethouder Hans Waijers (CDA,Toerisme) is blij met de initiatieven va de ondernemers. Temeer omdat ze passen binnen het toeristische beleid van de gemeente Loon op Zand, dat onlangs is vastgesteld door de raad. De wethouder zegt te hopen dat men deze initiatieven waar kan maken.

In de visie is opgenomen dat de entree vanaf de N261 het beeld van een bosrijke gemeente uit blijven moet dragen. Verder dient de aanwezige begroeiing behouden te blijven. In het algemeen is in het gebied een maximale hoogte van drie bouwlagen toelaatbaar waarbij op de dorpse omgeving kan worden aangesloten door toepassing van doorschietende kappen voor een dorps beeld. Aan de aansluiting van de Horst aan de Europalaan mag in vier lagen gebouwd worden. Echter niet ‘concurrerend’ met het Efteling Hotel. Volgens de visie is het gebied ten noorden van de Duinlaan tamelijk open. Daardoor kan De Horst als bomenlaan worden versterkt door een zestal woningen toe te voegen tussen de reeds aanwezige bebouwing.