Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 04, 2009

‘Brand in Kaatsheuvelse kazerne is aangestoken’

Kaatsheuvel – De brand die maandagavond in de voormalige brandweerkazerne aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel woedde is aangestoken. Dit heeft een woordvoerder van de politie gisteren bevestigd. Maandagavond rond 10 uur brak er brand uit in het monumentale gebouw aan de Nieuwe Markt. Omdat er sprake was van meerdere brandhaarden riep de Kaatsheuvelse brandweer assistentie in van korpsen uit Sprang-Capelle en Waalwijk. Ook zij spreekt van brandstichting. “De brandjes waren op plaatsen waar je echt naar moet zoeken”, aldus een woordvoerder.

Door de vakantieperiode en het mooie weer trok de brand veel bekijks. De brandweer heeft nog een uur nodig gehad om het pand te doorzoeken op andere brandhaarden. Rond 23 uur had de brandweer de brandjes onder controle. De kazerne wordt tijdelijk als anti-kraak bewoond. De bewoonster ontdekte de brandjes toen ze thuis kwam. Haar werd door wethouder Jacques Broeders een overnachting in een hotel aangeboden. De vrouw heeft echter besloten de nacht door te brengen bij vrienden. Haar is gisteren met onmiddellijke ingang de huur opgezegd.

Volgens wethouder Broeders is het pand té onveilig voor bewoning. “Het risico is te groot”. Volgens de wethouder zal de gemeente actief mee helpen zoeken naar nieuwe woonruimte. De kazerne is onderdeel van het nieuw te ontwikkelen “Bruisend Dorpshart”. Vorige week gaf de Loonse gemeenteraad groen licht om te starten met de plannen, die totaal 52 miljoen gaan kosten. In een reactie laat wethouder Hans Waijers (Dorpshart, CDA) weten, blij te zijn dat het pand behouden is gebleven. “Maar belangrijker is dat er geen gewonden zijn gevallen”. De gemeente is nog eigenaar van het pand. Ze heeft plannen om er een grand-cafe in te vestigen.