Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, augustus 03, 2009

Brand in voormalige Kaatsheuvelse brandweerkazerne.

Kaatsheuvel – Maandagavond is rond 22 uur brand uitgebroken in de voormalige brandweerkazerne aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel. Een woordvoerder van de brandweer sprak over meerdere (vier) brandhaarden op de bovenverdieping van het monumentale pand. De Kaatsheuvelse brandweer schaalde de brand op en riep assistentie in van de korpsen van de omliggende gemeenten. De brand trok veel bekijks. Om 23 uur had de brandweer de brandjes onder controle, maar was het nog niet zeker of er nog meerdere brandhaarden waren. Over de schade is niets bekend. Er vielen geen gewonden. De kazerne, die tijdelijk als antikraak bewoond wordt vormt onderdeel van het nieuw te bouwen dorpshart van Kaatsheuvel. Vorige week gaf de gemeenteraad van Loon op Zand groen licht om met de plannen, die 52 miljoen gaan kosten, te starten. De gemeente Loon op Zand is eigenaar van het gebouw. Ze heeft plannen om onder meer een grand-café, of een bibliotheek in het prominente gebouw onder te brengen.

Gemeente zorgt na brand voor onderdak bewoonster
De (tijdelijke) bewoonster van de brandweerkazerne, die de brand ontdekte heeft voor de nacht onderdak gekregen bij Hotel De Kroon. Wethouder Jacques Broeders die het onderdag zelf regelde, was nog laat op zoek naar een kat die zich nog in het gebouw zou bevinden.

11 Comments:

Anonymous Karel van Snuif said...

Veel mensen, was even gaan kijken en een lekker blik bier met sweet chili chips op.

Gegroet, K. van Snuif

03 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

En is de kat gered?

04 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Bedoelen ze dit met bruissend dorpshart ???

04 augustus, 2009  
Anonymous Anti Drugs said...

Kunnen al die rare snuiters zo als Karel van Snuif zich vol trots noemt en daarmee het hele dorp in een negatief daglicht zet met al die suggestieve cocaine pseudoniemen niet geweerd worden op dit forum , niet echt grappig en we weten nu onderhand wel dat kaatsheuvel helaas het middelpunt vormt van het hele HardDrugs gebeuren .

04 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

brandend dorpshart

04 augustus, 2009  
Anonymous Karel van Snuif said...

Kan het ook niet helpen dat Snuif mijn achternaam is.

Gegroet K. van Snuif

04 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wordt allemaal lacherig op gereageerd, maar op 4 plekken brand ontstaan is op zijn minst verdacht. Er zal wel weer een project ontwikkelaar achter zitten die nu tijdens de crisis toch ergens wat geld aan moet verdienen.

04 augustus, 2009  
Blogger roofvogel said...

@anti drugs: Dit is toch zeker iemand met een ontzettende koker visie.... Weleens in Eindhoven, Breda, Utrecht, Amsterdam en zo geweest Kaatsheuvel het centrum van de Harddrugs.... Laat me niet lachen !
P.s., Verwerk het in een verhaaltje en stuur het naar de Efteling... Die loven ieder jaar een prijs uit voor het best bedachte S P R O O K J E !

04 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

hoi jan
is dit een foutje van die 52 miljoen
of is het iets dat verzwegen moest worden

groetjes
peter

04 augustus, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

Totale projectkosten!

04 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

hoe ist nou met die kat?

06 augustus, 2009  

Een reactie posten

<< Home