Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 12, 2009

Loonse starters verenigen zich

LOON OP ZAND – Startersvereniging Sam-Sam gaat zich storten op de ontwikkeling van dertien betaalba­re starterswoningen aan de Van Salm-Salmstraat in Loon op Zand. De vereniging verwacht dat de hui­zen over twee jaar opgeleverd zijn, voor een maximale koopprijs van 163.500 euro vrij op naam.
Sam-Sam is ontstaan doordat vijf starters de handen ineen hebben geslagen. Zij stoorden zich aan het feit dat er in Loon op Zand geen betaalbare huizen voor starters te krijgen waren. De huizen die Sam-Sam nu gaat realiseren, wor­den gebouwd in twee blokken en hebben een minimale inhoud van 350 kubieke meter.
De grond waarop dat gebeurt, komt vrij doordat Casade Woon­diensten zeventien oudere huizen aan de Van Salm-Salmstraat gaat slopen. De woningstichting stelt die grond vervolgens beschikbaar aan Sam-Sam. Doordat met Casa­de wordt samengewerkt kunnen de woningen met Koopgarant wor­den gebouwd. Daardoor blijft de prijs laag. De starters verplichten zich wel om bij verkoop het huis aan Casade terug te verkopen en de winst te delen met de woon­stichting. Die verkoopt het huis vervolgens weer aan een starter. Door die constructie blijven er be­taalbare starterswoningen beschik­baar in Loon op Zand.Sam-Sam zoekt nog nieuwe leden. Op woensdag 26 augustus is er een voorlichtingsavond in de woon­winkel van Casade aan de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel. Aan­vang is dan 19.30 uur.