Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 13, 2009

Kaatsheuvelse weekmarkt verhuist van Nieuwe Markt naar Hoofdstraat

KAATSHEUVEL – De weekmarkt in Kaatsheuvel verhuist van de Nieu­we Markt naar de Hoofdstraat. Het gaat om een tijdelijke verhui­zing voor de periode dat in Kaats­heuvel gewerkt wordt aan het Brui­send Dorpshart. De gemeente is inmiddels begonnen met de voor­bereiding van de verplaatsing.
Wethouder Hans Waijers (CDA) kan nog niet zeggen wanneer de weekmarkt verhuist. Dat hangt vol­gens hem af van de planning van de werkzaamheden voor het Brui­send Dorpshart. Het college gaat daarover binnenkort overleggen met de bouwers. „ Zodra de Nieu­we Markt niet meer gebruikt kan worden, kunnen we de week­markt à la minute verplaatsen naar de Hoofdstraat”, aldus wet­houderWaijers.
De weekmarkt komt straks aan weerszijden van de splitsing van de Hoofdstraat met de Peperstraat. De meeste kramen komen in het oostelijke deel (richting Jan de Rooijstraat) te staan. De week­markt in Kaatsheuvel is op vrijdag. Als het nieuwe plein in het dorps­hart klaar is, gaat de weekmarkt daar naar toe. De kooplui krijgen daar volgens Waijers meer ruimte dan op de huidige Nieuwe Markt. Als er geen parkeergarage komt, kan daar ook de kermis gehouden worden. „ Alle tot nu toe bekende evenementen kunnen we op het nieuwe plein kwijt”, aldus een stel­lige wethouder.
(door Sjaak Koolen)

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Je gaat de markt verhuizen naar de hoofdstraat peperstraat is dat een goede optie nou blijkbaar niet alle verkeer komt hier door heen ook de vrachtwagens die moeten lossen,Er is toch wel een ander alternatief,zoals bij de werft als voorheen als het nie kon op de nieuwe markt,Anders moet je de hoofdstraat dicht gooien en de vrachtwagens laten lossen voor een bepaalde tijd voor 12.00 en dan geen verkeer der meer door net als in waalwijk en oosterhout

13 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Vrachtwagens mogen daar sowieso niet in de middag lossen, dus die hebben nergens last van.
Het gebied is ook prima bereikbaar via de parkeerterreinen van emte en jumbo.

14 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

wat zeg je nou ze mogen der nie lossen maar wordt wel gedaan heb al 3x mee gemaakt als ik eventeel in de straat moest zijn,dat er bij ep vd velden een vrachtwagen staat dat niemand er door kon jah een fietser of een voetganger maar een auto stond wel 20 minuten te wachten,vinden ze het gek dat de mensen boos worden dus nie kletsen dat ze dat nie doen dat er gelegenheid geneog is,ja is wel maar het gebeurt wel met lossen.Ik heb zelfs een keer me fiets afgestapt en die vrachtwagen chauffeur aan gesproken krijg je nog een grote mond ook want hij moet lossen hoe dan ook.Er staat een rij tot aan de peperstraat omdat ze der nie door kunnen,sluit die zooi af na een bepaalde tijd.Ben je overal van dat gezeik af

15 augustus, 2009  
Blogger roofvogel said...

Zo maken ze de verkeerspuinhoop nog groter en wat met diensten in de kerk op vrijdag? ? Op deze manier kan een rouw of trouw stoet nooit bij de kerk komen Dit is natuurlijk weer een plan van een ambtelijke atheïst! Wist niet dat we die in de Kets er ook al een hadden!
Lees het bericht eens goed.... Klopt het dat als er een parkeergarage komt dat er dan GEEN kermis kan staan op de Niewe Nieuwe Markt??? Dat is tegen alle beloftes in aan de bevolking Gemeentebestuur!!!!
Maar ja dat zijn we van Gemeentebelangen & Co wel gewend ze luisteren wel maar doen hun eigen wil voor hun eigen gewin!!!

15 augustus, 2009  
Anonymous Lennard Alink said...

Klopt inderdaad Roofvogel,

Als je dit bericht zo leest kan je dat inderdaad concluderen. Blijkbaar is er al onderzoek gedaan over de laatste motie die er in de laatste gemeenteraadsvergadering is ingediend.

Dat de weekmarkt naar de Hoofdstraat wordt verplaatst ben ik ook geen voorstander van.

15 augustus, 2009  
Anonymous Jacky Smit said...

@ roofvogel. Het zit zo: Als er een parkeerkgarage onder het makrtplein zou komen dan zou het niet mogelijk zijn een kermis daarop te kunnen blijven houden. Nu wordt er enkel een parkeergarage onder het gemeentehuis gebouwd.Voor iedere inwoner bereikbaar. Het staat een beetje "krikkemikkig" in het artikel.

16 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Roofvogel, als het over een slingerpaadje bij de efteling gaat weet je bestemmingsplannen en MER procedures op te dreunen, maar als het om zoiets belangrijks gaat als het dorpshart lees je alles maar half en gedraag je je als een kip zonder kop.
Zoals Jacky zei: als er geen parkeergarage komt onder de markt en ook niet een halfverlaagde onder het gemeentehuis met doorloop aan de voorkant kan de kermis er prima staan.

17 augustus, 2009  
Blogger roofvogel said...

@anoniem@roofvogel
Beste Anoniem heb bericht wel goed gelezen ook dat van Jacky Smit ! Dat doet niets aan het feit af dat in het voorjaar 2008 door wethouder Aussems en projectbureau waarbij een bouwkundig ingenieur aanwezig was bij een openbare avond over het bruisend dorpshard onomwonden is gezegd dat op de parkeergarage alles kon gebeuren ook de kermis want dan werd hij wel extra stevig uitgevoerd.
Dat door later bezuinigingen en raadsbesluiten voor andere constructies is gekozen kan wel waar zijn maar de uitlatingen toen gedaan zijn niet waargemaakt! dat wilde ik met mijn reactie benadrukken. Ik vertaal dit zo : Men luisterd wel maar men voert zijn eigen belang uit! een schrale troost is dan dat deze wijzigingen "democratisch "tot stand zijn gekomen ! Heb al eerder op deze blog m.b.t. dit onderwerp gezegd Aan luisteren alleen hebben we niks men moet afspraken met de bevolking nakomen en uitvoeren !

17 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het college was juist een groot voorstander van een parkeergarage onder de markt, maar konden dit niet realiseren binnen de kaders gesteld door de raad (=volksvertegenwoordiging).
Dus de raad stelt kaders en het college past (terecht) hun plannen daar op aan.... Hoe is dat dan niet luisteren???

18 augustus, 2009  

Een reactie posten

<< Home