Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 20, 2009

Inzegening 32 vernielde graven

Kaatsheuvel - Zondagochtend heeft Parochie Kaatsheuvek de 32 graven die door een beuk tijdens een storm vernield waren ingezegend. Aangezien we geen foto's wilde nemen bij de persoonlijke gebeurtenis hierbij de speech van de voorzitter van het Parochiebestuur.

Namens de parochie heet ik u welkom.

Welkom op de eerste plaats aan de nabestaanden van de graven die beschadigd waren, welkom aan de mensen van de kerkhofploeg van de St. Jan, welkom aan de koorleden, welkom aan de overige belangstellenden. Fijn dat u er bent na de mooie viering in onze kerk,

Met een geweld dat ver in de omtrek te horen was, brak op 27 mei de beuk die hier al meer dan 100 jaar zijn takken en bladeren liet wapperen in de wind bijna volledig af. Een troosteloos gezicht van beschadigde graven veroorzaakt door natuurgeweld bleef over.

Verstomd, stilzwijgend, onthutsend werd de ravage aanschouwt. De aanblik vanuit de Hoofdstraat en vanuit dat gedeelte van het kerkhof werd danig verstoord, doch de enorme beschadiging aan de 29 graven maakte diepe indruk op iedereen die deze begraafplaats bezocht. Herinneringen aan het overlijden van geliefden kwamen plotseling weer boven. Er was veel medeleven in de parochie met name voor hen die er direct bij betrokken waren, u als directe of indirecte nabestaanden.

Onder de bezielende leiding van bestuurslid Theo de Brouwer met assistentie van vele anderen werd de zaak voortvarend aangepakt. De betrokkenen werden ingelicht en na herstel van de graven uitgenodigd om vandaag het graf van uw overleden familielid in alle eer te herstellen.

Ik maak van deze unieke gelegenheid gebruik om een aparte werkgroep in onze parochie voor het voetlicht te halen: de kerkhofploeg die elke week grandioos werk verricht om dit grote en niet onderhoudsvriendelijke kerkhof bij te houden. Schoffelen, harken, bloempje hier herstellen, een heggetje knippen, tegels vegen, de hagen knippen, de borders schoon maken en dat allemaal voor onze dierbaren die hier begraven liggen.

Het is wat tegenstrijdig wat ik u vraag om op een begraafplaats te applaudisseren, maar ik durf het toch aan u te vragen. Een dank je wel aan onze kerkhofploeg.

Mag ik vooral de nabestaanden sterkte toewensen en u vooral danken voor de wijze waarop u ons met uw reacties gesteund hebt met het doel om de graven zo spoedig mogelijk te herstellen. Dat is ons gelukt, dat is u gelukt. Dat is een proficiat waard.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mooi gebaar..........

22 september, 2009  

Een reactie posten

<< Home