Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 21, 2009

Kieslijst CDA dinsdagavond vastgesteld

Loon op Zand – Dinsdagavond komen de leden van het CDA, afdeling Loon op Zand bij elkaar om de nieuwe kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 vast te stellen. De bijeenkomst is in ’t Maoske in De Moer.

Over de kandidaten hebben de Christen Democraten de gelederen goed gesloten weten te houden. Er is weinig ‘gelekt’ over mogelijke kandidaten, zeker die van een beoogd wethouder. De ledenvergadering zal nog een flinke kluif krijgen aan het vaststellen van de kieslijst. Het is een publiek geheim dat Kees Grootswagers en Gert-Jan van den Dries ambities hebben om door te groeien in de Loonse politiek. Beiden lijken ‘in’ te zijn voor een grote post.

De grote vraag zal zijn of het CDA na de verkiezingen de post ‘Bruisend Dorpshart’ nog wil hebben. Deze post heeft veel goodwill gekost en het CDA zal zich in de verkiezingsstrijd moeten verantwoorden. Men zal in elk geval het vertrouwen van de burger terug moeten zien te winnen, iets wat zeker niet eenvoudig lijkt. Vraag blijft dan wie na het vertrek van Hans Waijers en Herman van Gulik de kar gaan trekken. Er worden namen genoemd van buiten de partij, maar een bevestiging hiervan ontbreekt. Gemeentebelangen zal niet happig zijn om het dossier over te nemen. Er valt immers weinig te winnen. Dinsdagavond om 21.00 uur zullen we het weten.