Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 21, 2009

Forse kritiek op inspraak dorpshart Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – De plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel gaan voorbij aan de inbreng van de inwoners in de klankbordgroep. Verder heeft de gemeente steeds wisselende besluiten genomen, buiten de gebruikersgroep om. Die forse kritiek uit de groep bezwaarmakers in haar beroepschrift bij de Raad van State.

De gebruikersgroep heeft de gemeente geadviseerd over het plan voor het nieuwe dorpshart, maar is duidelijk ontevreden over de uiteindelijke uitkomst. “Dit geeft ons geen basis voor vertrouwen en constructieve samenwerking”, schrijft de gebruikersgroep. De bezwaarmakers roepen de rechter op het ‘dorpskarakter’ in de plannen terug te brengen, en vragen om een voorlopige voorziening. Wanneer de Raad van State- zaak dient is nog niet bekend. De gebruikersgroep heeft vooral moeite met de massaliteit van de plannen. Volgens haar zijn tegen de afspraken in de bouwhoogtes verhoogd, bijvoorbeeld voor het nieuwe gemeentehuis. “Door verantwoordelijk bestuurders is juist toegezegd dat de hoogtes van de gebouwen zouden worden verlaagd”, aldus de gebruikersgroep. “Maar nu zijn de plannen drastisch gewijzigd. De mogelijkheid tot inspraak ik gewoon verijdeld”. De gemeente spreekt dit tegen. Volgens haar zijn de plannen voor het dorpshart na voorstellen van de beoogde bouwer Heijmans Vastgoed inderdaad aangepast, maar zijn betrokkenen daar over ingelicht. Naast de gebruikersgroep heeft ook nog een groep omwonenden bezwaar aangetekend.