Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, november 09, 2009

Gemeenten opnieuw bouwlustig

Gemeenten hebben zich opnieuw massaal gestort op de subsidiepot voor woningbouw die wegens de crisis beschikbaar is. Er zijn in de tweede ronde ruim elfhonderd aanvragen ingediend met een waarde van iets boven de 250 miljoen euro, maakte minister Eberhard van der Laan (Wonen) maandag bekend.

De bouw van de in totaal 37.500 woningen die gemoeid gaan met deze plannen, zou voor 1 juli 2010 kunnen beginnen.

Een selectie is echter nodig omdat het beschikbare budget 150 miljoen euro bedraagt. Ook de eerste ronde was ruim overtekend. De minister beslist voor 15 december welke aanvragen worden goedgekeurd.

In totaal is een bedrag van 395 miljoen euro subsidie ter beschikking voor woningbouw en monumenten. Zo wil het kabinet de terugval van de woningproductie en de werkgelegenheid door de crisis beperken. Over de inzet van de derde en laatste ronde valt begin 2010 de beslissing.

Het is niet bekend of Loon op Zand ook een aanvraag heeft ingediend.