Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 06, 2009

Loon vindt geld voor parkeren in kelder Dorpshart

Kaatsheuvel – Het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel krijgt vrijwel zeker een grote parkeerkelder onder het toekomstige gemeentehuis. B. en W hebben het geld gevonden voor dit plan. De bouw van de parkeergarage in het Bruisend Dorpshart moet betaald worden van de opbrengsten van grondverkoop in Molenwijck-Zuid in Loon op Zand. Woningstichting Geertruidenberg (WSG) wil de gemeente 1,7 miljoen betalen voor 17.000m2 in dit gebied, dat in beeld is voor woningbouw. Het college wil de gronden verkopen, alleen de gemeenteraad moet nog akkoord gaan.

Het is Loon op Zand veel waard een parkeerkelder aan te leggen onder het nieuwe gemeentehuis, zodat bezoekers hun auto goed kwijt kunnen. Het grote probleem was de het geld: zo’n 1,25 miljoen euro. De onderhandelingen met de beoogde bouwer van het Bruisend Dorshart, de combinatie Heijmans Vastgoed, Proper Stol en WSG lopen overigens nog. “En je moet een broedende kip niet storen”, zo stelde wethouder Hans Waijers donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

4 Comments:

Blogger Axel said...

Dat is toch een koopje. Maar € 100,- er m2.
Zojuist nog uitgerekend, wij hebben per m2 toch meer dan het viervoudige voor betaald!!!!!

06 november, 2009  
Blogger Gerard said...

Alex begrijpt het niet. De grondprijs is nu laag omdat het (nog) geen bouwgrond is. Als de grond (goedkoop) gekocht is wordt er een procedure opgestart om het bestemmingsplan te wijzigen, en dan pas wordt de grond duur omdat het dan bouwgrond is.

07 november, 2009  
Blogger roofvogel said...

Hopelijk resulteerd alles dat veel stom blik op de Nieuwe Markt onder de grond verdwijnt..... Opgeruimt staat Braaf !

07 november, 2009  
Blogger Axel said...

Sorry Gerard, ik ben inderdaad maar een leek hierin. Dus voor WSG is het gewoon een lekker spaarpotje omdat ze toch al weten dat fase 3 en 4 ooit gebouwd wordt???
Moet de gemeente dan vervolgens in de toekomst weer grond terugkopen om de openbare wegen etc. aan te leggen maar dan tegen een hogere prijs??

07 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home