Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 05, 2009

500 keer blazen: 4 dronken rijders en 22 boetes

SPRANG-CAPELLE / LOON OP ZAND / KAATSHEUVEL / WAALWIJK: De politie hield woensdag 4 november 2009 verkeerscontroles op diverse plaatsen in Sprang-Capelle, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Waalwijk. Dat gebeurde tussen 17.00 uur en 01.45 uur. Er waren 16 agenten op de been om de controles uit te voeren Exact 500 automobilisten ondergingen een blaastest om te onderzoeken of er sprake was van alcoholgebruik. Vijf automobilisten werden gearresteerd en moesten mee naar het politiebureau. Het rijden onder invloed is immers een misdrijf. In het politiebureau werd het exacte adem/alcoholgehalte vastgesteld en proces-verbaal opgemaakt. Vier beschonken rijders kregen een boete opgelegd. De vijfde overtreder was dermate dronken dat ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Verder schreven de agenten bekeuringen uit voor:

6 x onjuiste of defecte verlichting
12 x overschrijding maximum snelheid
1 x niet dragen autogordel
1 x illegaal gebruik busbaan
1 x rijden zonder rijbewijs
1x niet kunnen tonen kentekenbewijs

Verder inde de politie twee openstaande geldboetes. Een van de wanbetalers kon niet direct betalen. Hij moest zijn auto als onderpand achterlaten en komt binnenkort het openstaande boetebedrag betalen. Op dat moment krijgt hij ook zijn auto weer terug.

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.