Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 04, 2009

GroenLinks in Loon op Zand wil 'klimaattop'

KAATSHEUVEL - Loon op Zand moet een gemeentelijke klimaattop organiseren. Dat vindt GroenLinks in Loon op Zand. Aan de klimaattop zouden gemeente, ondernemers en woningcorporaties moeten deelnemen.

Tijdens de top moet onderzocht worden op welke manier bedrijven en organisaties uit Loon op Zand met klimaat en milieu bezig zijn en hoe ze elkaar daarbij kunnen ondersteunen. Ook is het de bedoeling dat de betrokkenen nadenken over samenwerking in vernieuwende projecten die binnen de gemeente uitgevoerd kunnen worden.

Aanleiding voor het voorstel is het nieuwe milieubeleidsplan van de gemeente. GroenLinks ziet in Loon op Zand onvoldoende terug van de landelijke afspraken over het tegengaan van klimaatveranderingen.

Om de oproep kracht bij te zetten zal GroenLinks in de gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag een voorstel voor een lokale klimaattop indienen.