Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 04, 2009

Justitie eist twee jaar cel voor 'poging moord'

BREDA - Een vader (52) uit Loon op Zand en zijn 24-jarige zoon uit Kaatsheuvel moeten wellicht twee jaar de cel in, waarvan zes maanden voorwaardelijk wegens een poging tot moord. Dat is de kwalificatie die de officier van justitie in Breda maandag gaf aan de betrokkenheid van de twee mannen bij een gewelddadig conflict vorig jaar augustus in Loon op Zand. Daarbij liep een 28 jarige man zeker vijftien steekwonden in zijn rug op en twee ingeklapte longen, vermoedelijk toegebracht door de 24 jarige Kaatsheuvelnaar. De vader en zijn oudste zoon waren na een dag in de vrachtauto op weg naar huis toen ze op het fietspad in de Kasteellaan in Loon op Zand een notoire wanbetaler uit een van hun appartementen zagen fietsen. Dezelfde wanbetaler kwam vrijwel iedere dag lang het transportbedrijf, waar hij volgens de verdachten bereigingen uitte.

Volgens de officier van justitie wilden de 52 jarige vadr en zijn zoon eigen rechter spelen. Getuigen vertelde dat de zoon achter het slachtoffer aanrende en dat beiden vervolgens vechtend in een greppel belandden. De zoon zou de steekwonden hebben toegebracht met een priem of schroevendraaier, als is het vermeende steekwapen niet onderzocht of gevonden. Het slachtoffer wil 58.000 euro schadevergoeding van vader en zoon: 50.000 euro inkomstenderving en 8.000 euro schadevergoeding. Uitspraak op 16 november.