Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 07, 2009

Loon op Zand betaalt protest tegen eigen plan

Kaatsheuvel – Met tegenzin betaalt de gemeente Loon op Zand mee aan het verzet tegen haar eigen plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel.

De zogeheten ‘gebruikersgroep’ heeft bij de Raad van State protest aangetekend tegen het plan Bruisend Dorpshart. Opvallend genoeg betaald de gemeente de proceskosten.

Wethouder Hans Waijers (CDA) is alles behalve gelukkig met deze situatie “Dit is ook eenmalig”, benadrukt hij.

De gebruikersgroep was ingesteld om de gemeente gevraagd en ongevraagd te adviseren over de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. Maar de klankbordgroep is niet gelukkig met het uiteindelijke ontwerp: “Te massaal en te stads”, luidt de kritiek Daarom is bij de rechter bezwaar aangetekend en een voorlopige voorziening aangevraagd. De gebruikersgroep wil de proceskosten, zo’n 750 euro door de gemeente vergoed zien, en wijst daarbij op de beloofde vergoeding om haar werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Volgens Waijers was die vergoeding bedoeld voor papier en telefoonkosten, en niet voor eventuele juridische kosten. “Maar de afspraken staan niet zwart op wit”. Het college heeft daarom toch maar besloten om de rekening te betalen, al is het dan tandenknarstend. Maar eventuele juridische vervolgstappen zal de gebruikersgroep zelf moeten betalen. aldus Waijers.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Niets meer dan normaal het democratisch proces volgen die ook de gebruikersgroep door de gemeente is beloofd ! Het college en de meerderheid van de raad had dit kunnen voorkomen door beter te luisteren inventiever en creatiever de bezwaren van de gebruikersgroep te realiseren in een plan. Het tandeknarssen is het gevolg van eigen zin doordrijven en slecht te luisteren en ook veel reacties op de gemeentelijke vensterbanken te laten liggen. Hopelijk zijn er in het nieuwe gemeentehuis hele smalle vensterbanken zodat burgers en inspraakgroepen echt tot hun recht komen !Uiteindelijk zal dat resulteren in een duurzaam en goedkoper werkend gemeente apparaat !

07 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home