Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 21, 2009

Ingekomen : Bestemmingsplan vs Verkiezingen

Afgelopen woensdag is door de gemeente Loon op Zand een informatie, en inspraakavond gehouden inzake het nieuwe bestemmingsplan ‘buitengebied Loon op Zand’. Op deze druk bezochte avond is door de gemeente Loon op Zand het bestemmingsplan toegelicht en onduidelijkheden toegelicht. Dit ook met betrekking op de Nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening. Vragen van belangengroepen en burgers zijn genoteerd en worden meegenomen als zijnde een inspraakreactie. Zo kwamen diverse vragen over het landbouwontwikkelingsgebied, nokhoogtes en bouwvolumes vs bouwvlakken aan de orde. Prima informatie-, inspraakavond voor de burgers zeker in het licht van de burgerparticipatie.


Echter…… tot ergernis van velen
Zoals het hoort op dergelijke door de gemeente geïnitieerde informatieavonden houdt de politiek zich tijdens het formele gedeelte op de achtergrond en luistert. Tijdens het informele gedeelte kan de politiek in 1 op 1 gesprekken van gedachte wisselen met de bezoekers.

Echter tot ergernis van mij en andere (niet politiek gebonden) aanwezigen, zag het bestuur van CDA Loon op Zand in deze informatieavond tevens het startschot van de gemeente-raadsverkiezing. Tijdens het formele inspraak gedeelte voelde het CDA bij monde van mevrouw M. Broeders zich geroepen om een vooraf geschreven tekst voor te lezen. Waarin het huidige plan met het toekomstperspectief werd bejubeld en waar het CDA volkomen achter staat. Ik vermeld het nu kort maar er werd een minuten durend betoog gehouden dat in ieders beleving rechtstreeks uit het verkiezingsprogramma kwam. Vreemd dat ook nog verzocht werd om deze tekst in te leveren om mee te nemen als officiële inspraak reactie.

Nou in ieder geval de verkiezingen zijn begonnen, enne…….. Afspraken uit het verleden geven geen garantie tot de verkiezingen.

Met vriendelijke groet,
Corné van den Dries
VVD raadslid, gem. Loon op Zand
tel: 06 54290357
www.loonopzand.vvd.nl

1 Comments:

Blogger Gerard said...

Voor mij is dit soort publiciteit die geen ander doel heeft dan het schofferen van andere partijen van hetzelfde laken een pak. Men wil daarmee alleen maar proberen om anderen te beschadigen. Als je verkiezingsretoriek wil gebruiken doe het dan met punten van jezelf en niet door daden van anderen af te kraken.

22 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home