Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 11, 2009

Vele Eftelingverkeer leidt ook tot zorgen buiten Loon op Zand

KAATSHEUVEL – De verkeersoverlast op drukke dagen bij de Efteling baart ook de gemeente Waalwijk flinke zorgen. Het probleem van de lange files op de N261 (Midden- Brabantweg) beperkt zich niet tot de gemeentegrenzen van Loon op Zand. Ook Waalwijk is slecht bereikbaar door de enorme drukte op de weg. Op initiatief van de gemeente Waalwijk is er daarom begin december overleg met buurgemeente Loon op Zand en de directie van de Efteling over dat probleem. Het attractiepark is nu tijdelijk gesloten, maar 12 december begint de WinterEfteling alweer. Er wordt dan opnieuw veel volk verwacht. Het net afgesloten seizoen was het al opvallend druk in de Efteling. Het verkeer stond met name in de weekeinden regelmatig vast op de N261 en op andere (sluip)routes naar het attractiepark toe. Volgens de Loonse wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) gaan de twee gemeenten en de Efteling samen nog eens goed kijken naar mogelijke oplossingen voor het probleem. „ Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar eventuele locaties voor een nieuw parkeerterrein voor de Efteling, dat verder van het attractiepark afligt”, legt hij uit. „Misschien is die plek wel buiten het grondgebied van Loon op Zand te vinden en is er inWaalwijk nog een geschikte locatie voorhanden. Je moet dan nog wel het vervoer van en naar de Efteling regelen. Het is al met al een lastig verhaal.” De gemeenteWaalwijk zegt op voorhand nog niet veel kwijt te kunnen over de inhoud van het overleg. „Er zijn in ieder geval helemaal nog geen concrete ideeën of plannen”, aldus een gemeentewoordvoerster. De Efteling en gemeente Loon op Zand hebben al wel enkele noodmaatregelen genomen. Zo wordt het grote parkeerterrein bij het attractiepark nu fors uitgebreid, zodat de Horst niet meer vol staat met auto’s. Maar de partijen beseffen dat meer moet gebeuren om het probleem op te lossen, zoals de aanleg van een ‘satellietparkeerterrein’ en pendelbusjes van en naar de Efteling. Ook de ombouw van de N261 kan zorgen voor een betere doorstroming. Deze weg gaat vanaf 2013 op de schop. „Maar tijdens de ombouw van de N261 moeten Kaatsheuvel, Waalwijk én de Efteling ook nog goed bereikbaar zijn”, aldus Broeders. „ Ook dat vraagt aandacht.”

Michel Koster Brabants Dagblad

3 Comments:

Blogger Lennard Alink said...

Ik moet zeggen dat het me een logisch gevolg lijkt. Het verkeer dat naar de Efteling komt komt hoofdzakelijk van de kant van Waalwijk af. Dat heeft natuurlijk invloed. Ik denk dat de andere gemeenten (Dongen en Tilburg) er minder last van hebben. Wel is het zeer goed mogelijk dat op de wegen buiten de bebouwde kom wel weer overlast wordt ervaren.

Overigens ben ik persoonlijk van mening dat het uitbreiden van de noodparkeerplaats geen noodmaatregel is om de files te voorkomen maar alleen een maatregel is voor de Horst.

11 november, 2009  
Blogger roofvogel said...

Mooie iedeeën wat ook wel wat zal oplossen maar ook hier blijkt maar weer hoe meer beton en asfalt je aanlegd... hoe meer auto's je aantrekt!! Als we het O.V. naar de Efteling met de huidige brabantse prijzen voor de Bus wat meer promoten dan hoeft de reiziger niet eens in de File te staan. Let wel:
A) 60% van de huidige OV reizigers kent de Brabantse prijzen van de Bus niet het staat niet eens op de OV pagina van 9292!!
B) Met de ombouw van de N261 moet metteen ook de zgn doelgroepen strook (3e rijstrook) worden aangelegd, waarop Lijnbussen, Touringcars,Regio- en normale taxi en Buurtbussen mogen rijden....Zij kiezen immers al voor collectief vervoer dus mogen ze best voorrang hebben !

11 november, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ook verkeer op de A59 ondervindt hinder. Ik heb 't dit najaar eens vast zien staan van Hooipolder tot Efteling.

14 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home